Tarvitaan:
-Kaksi isoa talviperunaa keitettynä
-Kaksi juustomakkaraa
-7,5dl vettä
-2,5dl tummaa makaroonia
-Lihaliemikuutio
-Nyrkin kokoinen sipuli
-Mustapippuria tarpeeksi (pepparmix)
-Suolaa maustemitta
-Sormen kokoisia suolakurkkuja 2 kappaletta
-Creme Fraichea kipollinen
-Salaatinlehtiä
1. Keitä 2,5dl Makaroonia 7,5dl:ssä vettä, lisää keittoveteen suola, mustapippuria ja lihaliemikuutio.
2. Silppua sipuli hienoksi ja ruskista pannussa, jonka jälkeen...
3. ...viipaloi perunat "ranskalaisiksi" ja pilko makkarat pieniksi kuutioiksi, jonka jälkeen pistät ne pannulle sipulin kaveriksi. Halutessasi lisää juoksevaa rasvaa.
4. Keitettyäsi makaroonin, ota keittovesi talteen ja kaada keitetty makarooni pannulle makkaroiden, perunan ja sipulin seuraksi.
5. Lisää pannulle makaroonin keittovettä 0,5dl kerrallaan ja hauduta noin 15-20 minuuttia, kunnes kaikki makaroonin keittovesi on käytetty.
6. Sillä aikaa, kun pannussa ruoka hautuu, voit tehdä salaatinkastikkeen Creme Fraichesta, suolakurkun hakkeesta ja mustapippurista. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen maustemitallinen sokeria ja alle 0,5dl makaroonin hyvämakuista keittovettä (koska siinä on se suola ja lihaliemikuutio!)
7. Kun kaikki edeltävät vaiheet on tehty, laita lautaselle salaatinlehteä, kastiketta ja makaroonipannua. Juomana suosittelen maitoa tai vettä.
Jos jaksoit tehdä annoksen ohjeitteni mukaan, ota kuva siitä, jos on ruokaa, mitä kuvata
