MTY Kukkopuro Oy

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Avatar
RehuriFin
Viestit: 1938
Liittynyt: 28.12.2014 19:46
Tämänhetkinen kaupunki:: Suomen Texas
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi.Englanti,Ruotsi ja ihan muutama sana Espanjaa
Multiplayer tunnuksesi?: Samu.L
Erikoisosaamiseni: Pelaaminen
Paikkakunta: No sitähän sinun ei tarvitse tietää, mutta kysy, jos kiinnostaa.

MTY Kukkopuro Oy

Viesti Kirjoittaja RehuriFin »

Kuva

Tervehdystä päivää taloon sano isäntä ku sisään saapu Kahvi22 .

Farmiblogi kertoo Maatalousyhtymä Kukkopuro Oy:stä ja sen toiminnasta ja kertojana toimii tilan piakkoin viidennessä sukupolvessa johtoon astuva isännän alku Sami Kukkopuro 25v.

Tilalla on lypsykarjaa 240 päätä sekä nuorkarjaa 60 päätä ja sitten on noin 10 päätä siitos sonneja omavaraiseen siemennykseen. Kaikkineen karjaa on siis 310 päätä ruokittavana. Ja rotuhan on kaikilla elukoilla sama eli Sveitsin ruskeakarvainen eli Brown Swiss karjaa. Peltoa tämän kokoiselta yhtymältä tietty löytyy useampi sataa hehtaaria (300+), mutta rehumaat on kaikki sijoitettu suhteellisen lähelle tilaa, että ei tarvitse sesonkina naapuri kunnan puolelta asti ajella noukkarilla vaan saa korjata sadon ihan kohtuullisen matkan päästä. Sieltä ehkä jo fiksuimmat kyseleekin jo, että miksei ole silppuriketjua ja yksinkertainen vastaus: Ei riitä kuskeja saati kalustoa omasta takaa eikä urakoitsijoita ole seuraavaa kylää lähempänä.

Tilalla tosiaan viljellään pääasiassa nurmea rehuksi sekä erilaisia viljakasveja omiin tarpeisiin. Tänä vuonna viljoja on enää jäljellä pari pientä lohkoa viime vuotista syysohraa sekä tämän keväistä kevätvehnää. Lajikkeita en juuri nyt satu muistamaan :? . Sitten se konekanta, joka suurinta osaa kuitenkin eniten tässä kiinnostaa. Traktoreita on yhtymässä 4 kappaletta ja sitten on leikkuupuimuri, joista kaikki ovat John Deereä. Alla listattuna koneet tehojärjestyksessä!

Traktorit
- John Deere 8345R vuosimallia 2009 (392hv)
- John Deere 7280R AP vuosimallia 2011 (310hv)
- John Deere 6215R vuosimallia 2014 (259hv lastutettuna)
- John Deere 7930 vuosimallia 2010 Autopower vaihteistolla (220hv vakio)

Puimurin virassa on John Deere 560T. Koneista tulossa kuvaa päivitysten mukana, mutta en jaksanut niitä tähän alotusviestiin kaikkia haalia.

Sitten vielä piiloloovassa kuvia loppukesän rehunajoista 8R:llä. Tarinaa enemmän sitten päivitysten myötä :) .
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Semmoista tällä kerralla :D . Kertokaahan kommenteissa mielipidettä aloituksesta ja pysykää tarkkoina tulevia päivityksiä varten ;) .
Kuva
Suur kiitokset Jespalle allarista.
Merkillä ei ole väliä kuhan se ei oo Valtra :D
Todennäköisesti foorumin nyrpeentynein käyttäjä :lol: .

Palaa sivulle “Farmiblogi”