Rivinojan tila

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt
§1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!
Erkkiz
Viestit: 36
Liittynyt: 13.06.2020 23:41
Tämänhetkinen kaupunki:: Vieremä
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi , Englanti
Multiplayer tunnuksesi?: Tunnuksesi?
Paikkakunta: Vieremän Korvessa

Rivinojan tila

Viesti Kirjoittaja Erkkiz »

Tervehdys! Olen Osmo Rivinoja 55.v , pyöritän pientä 30 lehmän lypsykarjatilaa Salahmilla vaimoni Elsan kanssa. Isäni rakensi tilan vuonna 1932 jolloin ei tilalla ollut kuin talo ja navetta , tila tuli perintönä minulle vuonna 2000, jonka jälkeen rakennettiin lisää halli tilaa ja muita rakennuksia , eläimet tuli kuitenkin vasta 2020 suohommat lopetettuani jolloin päätin aloittaa pyörittäämään lypsykarjatilaa. Navetta hommien ohella urakoin lietteenajoa ja paalausta , talvella lumitöitä välillä saatan käydä suolla auttamassa jos tiukka paikka yllättää. Peltopinta-alaa tilallamme on noin 50ha + tilaa ympäroiviä metsälänttejä. Viljejy kohteitamme on heinä ja pienessä määrin ohra ja kaura. Vaan eikait siinä voisin seuraavaksi kertoa kone kannastamme.


Suohommat lopetettuani osa koneista siirtyi tilalle töihin jonka takia osassa on täysi neva varustus.

Fiat 180-90 vuosimallia 1994 , tuli turvesuolle vuonna 2002 jossa aikansa viettänyt .. tunteja mittariin kertynyt 14532h. Vaikka minkälaista pientä ongelmata ollut mutta korjaamalla niistä on selvinnyt. Ollut meillä lähinnä karhottimen ja lietevaunun edessä.

Kuva

New holland TM 155 vuosimallia 2002 , ostin itselleni vuonna 2008 paikalliselta vilja tilaliselta piha koneeksi, tunteja mittarissa nykyään 8800 , ollut itselänni nykyään paalaimen edessä ja kuormain hommissa. Auraushommat olen tällä myös talvella hoitanut.

New holland TM 165 vuosimallia 2000 , tuli suolle vuonna 2003 jossa viettänyt ikänsä kunnes valjastettiin tilallemme , nykyyän vähän jokapaikanhöylä.. tunteja 15654h , toimunut hyvin , pieniä sähkövikoja pääosin vain ollut.

Sitten Fiat 1580dt vuosimallia 1984 , suolle tuli 2001 ja ollut kovalla käytöllä , erittäin varmatoiminen vehje tunteja kertynyt 22895h mutta ei menoa ole haitannut , tilalla ollut äkeen ja kylvökoneen edessä ja viljan ajossa.

Viimeinen muttei vähäisin toinen 180-90 fiiatti myös vuosimallia 1994 , tuli suolle 2017 jossa oli hetken aikaa mekin edessä , nykyään paalin ajossa ja varakoneena ollut.

Kuva

Puimurina toimii vanha ja varma 500 Sampo Rosenlew , siitä ja muista koneista kuvia seuraavissa päivityksissä..

Tässä kuvia vielä tilasta

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Rakennukset eivät ole kovin suomityylisiä , mutta näillä mennään :lol:

Tässäpä tämä , päivityksiä yritän aina kun on sopivasti aikaa ja yritän tehdä mahdollisimman kattavia päivityksiä. :)
Arttu.K
Viestit: 4
Liittynyt: 23.08.2020 10:53
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi
Multiplayer tunnuksesi?: Tunnuksesi?

Re: Rivinojan tila

Viesti Kirjoittaja Arttu.K »

Todella hyvä alku. Tuo navetta taitanee olla skinattu, mutta olisiko mahdollista saada alkuperäiseen linkkiä vaikka dc:ssä?
Dc: Arttu__#6244
MaPa
Viestit: 1081
Liittynyt: 07.01.2018 19:48
Tämänhetkinen kaupunki:: Mikkeli
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi, enklanti ja hyvällä tuurilla ruottia.
Multiplayer tunnuksesi?: MaPa
Erikoisosaamiseni: Pelaaminen
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Rivinojan tila

Viesti Kirjoittaja MaPa »

Tilan miljöö on kyllä harvinaisen hyvin tehty, aika yleisiäkin tollaset pihamaat. Jatkoa odotellessa
Valatra miehen tiellä pittee
Mukana #MakeLsFinGreatAgain!

Ei oo T-Sarjalaista voittanutta!
Erkkiz
Viestit: 36
Liittynyt: 13.06.2020 23:41
Tämänhetkinen kaupunki:: Vieremä
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi , Englanti
Multiplayer tunnuksesi?: Tunnuksesi?
Paikkakunta: Vieremän Korvessa

Re: Rivinojan tila

Viesti Kirjoittaja Erkkiz »

Päivitys ykkönen - vähän kaikenlaista..

Joo elikkäs tuli puimahommat tuossa aloteltua aikataulu oli hieman kiireellinen sateiden takia , yhden lenkin kerkesin sampolla puida niin remmi poikki.. eipä siinä kun naapurille soittelemaan että tulee claassilla puimaan. Tähän asti on puinnit saanut Sampolla hoidettua ilman ongelmia. illan puolellehhan ne puinnit sitten vierähti joutui claassin huoltamaan kun ei vielä tälle vuotta naapuri olenkaan konetta käyttänyt , loppujen lopuksi kaikki saatin puitua ilman ongelmia, kiitokset naapurille kun kerkesi auttamaan. Tässä kuvia pellolta.

Kuva

Kuva

Tuli tuossa kaverilta suon lopettamisen myötä tuollainen suon ryvettämä T7 ja keslan kuormain testiin , onhan se vähän erituntuinen traktori fiiattien jälkeen :D Sillä ja Junkkarilla pyöräytin oljet paaliin, vähän pienellehän tuo näytti vanha Junkkari tee seiskan perässä mutta hyvin tuntui yhdistelmä toimivan. Kävin seuraavana päivänä puintien jälkeen sirtämässä vanhat paalit latoon tuli samalla kokeiltua kouraa siinä, oikein näppärän tuntuinen kampe.

Kuva

Kuva

Pihapellon tuossa uudistin kun sen verta huonoksi mennyt että ei sitä kehdannut viljellä.. fiiatilla kävin heinänsiemenen kylvämässä niin kerkeää talven alle itää sopivasti. Meinasi kylvökoneen säätörulla temppuilla joutui siihen pientä patenttia tekemään , tuntui pelaavan sen jälkeen aivan hyvin.

Kuva

Naapurin kanssa sovittiin jos sitä aikainkuluksi kun puinnitkin tehty alkasi savotta hommiin , pieni koivikko harvennus olisi polttopuuksia tiedossa. Tulisipahan välillä käyttöä tuolle ukkomestarillekkin.

KuvaSeuraavassa päivityksessä luultavasti auruu kaluston valmistelua ja savotan aloittelua :)
Maito
Viestit: 3
Liittynyt: 22.02.2023 16:08
Multiplayer tunnuksesi?: Tunnuksesi? Esim: ''Mattipoika.''

Re: Rivinojan tila

Viesti Kirjoittaja Maito »

Mikä mappi? 8-) On komeeta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Farmiblogi”