Perälän tilan farmiblogi

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt
§1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!
Massikka_mies6180
Viestit: 4
Liittynyt: 21.08.2021 21:52
Multiplayer tunnuksesi?: Tunnuksesi? Esim: ''Mattipoika.''

Perälän tilan farmiblogi

Viesti Kirjoittaja Massikka_mies6180 »

Tervehdys ja Tervetuloa perälän tilan blogiin! Olen Antti Perälä 32v ja pyöritän 30 lehmän lypsykarjatilaa vaimoni Anna 31v kanssa. Tila on perustettu vuonna 1923. Perin tilan isältäni 2011 talvella, joka osti tilan vuonna 1971 ja sitä ennen autoin jo pennusta asti tilan töissä. Isäni osti ensimäiset eläimet tilalle vuonna 1975. Sitä ennen tilalla oli viljelty vain viljaa. Isäni ja veljeni auttelevat välillä tilan askareissa, kun kerkeävät. Tilalla peltoalaa ihan riittävästi (julkaisen tarkemman määrän blogin kuluessa) ja metsää löytyy myös. Tilalla viljellään ohraa ja kauraa, mutta suurinosa peltoalasta on heinällä. Talvisin olen tehnyt auraus urakointia ja kesäisin lieteurakointia, joista on saanut vähän lisätuloja.

Alla piilolootassa on kuvia ja tilan esittelyä
Tässä nyt vähän kuvia tilasta. Tämä kuva on otettu uuden navetan katolta, joka on ihan vasta valmistunut. Lehmät eivät enään meinanneet mahtua vanhaan navettaan ja uusiakin lehmiä on tulossa, joten täytyi saada lisää tilaa. pihalta löytyy myös pari konehallia, varasto ja katos, jotka ovat tähän mennessä täyttäneet tarpeet.Kuva Sitten tilan kalustoa. Tilaltahan löytyy 3 traktoria. Tällä hetkellä puimuria ei ole, koska myin entisen talvella ja uutta en ole vielä ostanut tilalle. Pitäisi syksyyn mennessä joku ostaa. Entisenä puimurina toimi massey ferguson 20.

Sitten ensimäinen ja samalla tilan ykköskone esittelyyn. Eli kyseessä on Massey Ferguson 6480 vm -05 quiqen kuormaajalla. Tunteja kertynyt mittariin 5768. Tuli 2016 meidän tilalle. Toiminut meidän aikana moitteetta, vain pieniä sähkövikoja ollut. Tällä hetkellä paripyörät päällä kevättöiden ajan. Tällä on hoidettu urakointeja, kuormaintöitä, äestelty vedetty paalainta... vähän kaikkea tehty.Kuva

Sitten vuorossa Case ih 956xl vm -89. Isä osti koneen vuonna 1998 käytettynä. Pari isompaa remonttia tähän on tehty meidän aikana, mutta muuten ollut ihan kestävä kone. Tunteja tästä löytyy 10576. On ollut kärryn vedossa, niitetty, kylvetty, kynnetty, apevaunua ja pumppua pyöritetty. Ihan hyvä kone ollut, mutta mitä nyt äkkiseltään löydän huonoja puolia, niin ainakin todella kankea noin pieneksi koneeksi. Kuva

Sitten tilan vanhin kone. Harmaa fergusoni, joka on kulkeutunut tilan mukana. Nykyään harraste koneena ja on myös tilan pienissä askareissa mukana. Tästäpä minulla ei ole hirveästi sanottavaa...hieno ja hyvä kone.Kuva
Seuraavassa päivityksessä sitten varmaan kevättöistä, joissa on päästy jo vauhtiin...
Päivitystä tulee kun jaksaa ja kerkeää Kahvi22
samppa2008
Viestit: 34
Liittynyt: 07.04.2018 17:33
Tämänhetkinen kaupunki:: Etelä-Pohjanmaa
Kielet: Suomi, englanti, ruotsi jotenkin
Multiplayer tunnuksesi?: MettäMiäs
Erikoisosaamiseni: Pelaaminen

Re: Perälän tilan farmiblogi

Viesti Kirjoittaja samppa2008 »

Hyvä blogi
New Holland Kobelco
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Farmiblogi”