Yläkylän tila

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt §1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!

Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 10.08.2017 22:36

Kuva

Terve! Minä oon Latokulman Tauno ja pidän tällaista vanhaa sukutilaa yhdessä veljeni Matin kanssa täällä Ahtaanmaalla. Lähinnä harrastukseksi pidetään tätä tilaa, kun ei näin pienimuotoisella toiminnalla enää nykypäivänä elantoaan oikeen mielekkäästi tienaa.. Itse asun tässä varsinaisella tilalla ja Matti asustaa tuolla muutaman sadan metrin päässä, eli ihan tuossa lähellä. Peltoa löytyy tällä hetkellä vajaa 80 hehtaaria, joista kolmisenkymmentä hehtaaria on heinällä. Lopuilla sitten viljellään kaikennäköstä, yleisimmin on ollu rypsii, vehnää ja ohraa. Muutamalla hehtaarilla viljellään myös erilaisia yrttejä, jotka menee sitten hyvään hintaan myyntiin pitkin Suomea.

Lehmiä löytyy parikymmentä ja kanojakin tuos pihalla tepastelee. Parikymmentä vuotta sitten sukupolven vaihdoksen yhteydessä tämä tila siirty meille ja lehmät on siitä lähtien ollu luomuja. Muutakin tuotantoa ollaan koko ajan siirtämässä luomuksi, sillä nykyään ihmisiä kiinnostaa puhdas ruoka ja luonnonmukaisuus, joten sillä tavoin on parhaat mahdollisuudet menestyä tässä maailmassa ja itelläkin on parempi mieli.

Ja sitten vielä jonkun verran tilasta ja koneistuksesta,

Kuvauskopterin hankkimista olen harkinnut jo kauan, mutta vielä ei ole tähän taloon sellasta eksynyt, joten en nyt saanut tähän mitään kamalan hyvää kuvaa, mutta tässä nyt kuitenkin jonkinlainen kuva tilalle päin. Melkeen kaikki tilan rakennukset on melko tuoretta tuotantoa, ainoa mikä on hiukan vanhempi, niin on tuo joskus 70-luvulla rakennettu paja-rakennus, joka ei nyt tässä kuvassa näy, mutta kuitenkin. Kuten tosiaan näkyy, niin lehmille on tommonen pihatto tuossa ja sitten ihan perushalleja tuosta tilalta löytyy pari kappaletta.
Kuva

Alotetaan ehkä vähän normaalista poiketen tilan vanhimmasta koneesta, eli viistonnisesta. Tää on vuosmallia 71' ja tuntimittari on toisen kierroksen paremmalla puoliskolla. Isä pappa osti tän uutena ja on kyllä hyvin palvellut. Etukuormaaja laitettiin joskus 80-luvun lopulla ja sen jälkeen onki etuakseliin saanu säännöllisesti vaihdella käytännössä jokasta vähänkin liikkuvaa osaa, mutta muuten kyllä ihan pätevä kone kuormaamiseenkin.
Kuva

Ford 7810, vm 91', 100hv. Kymppisarjan Fordeihin ihastuttiin tässäkin talossa ihan kunnolla heti kasarin alussa ja vielä viimesenä valmistusvuonna piti ostaa tämmönen ittelle. Tunteja on tähänkin päässyt kertymään, mutta hellällä kädellä huoltapitäen ollaan menty ja pientä remonttia ollaan tehty niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
Kuva


Ja sitte tuleekin tämä aikansa edistyksellisin, eli Fendt 312 LSA Turbomatik, vm 93'. Matti osti tämän itselleen aikoinaan firmansa käyttöön, mutta nyt se on jo hyvän tovin ollu enää vaan maatalouskäytössä. Usein kuulee sanottavan, että näissä olis hirveesti kaikkia probleemia sähköjen kanssa, mutta ei tässä mitään kummempaa oo ollu.
Kuva

Tilan uusin raktori on vuosmallin 94' Massey Ferguson 3085 Turbo. Hevosvoimia on otettu maltillisesti vaan 115, mutta vääntöä piisaa tarpeeksi tämän tilan tarpeisiin. Ostettiin tämä viitisen vuotta sitten yhdeltä vanhalta isännältä, joka lopetti maataloustoimintansa. Hänellä tämä oli ollut lähinnä nurkkakoneena, kun hänen toiminta oli pikkasen suurempaa ja tilalla näytti vielä tämän ostohetkellä komeilevan 939 Fenttikin. Tunteja tässä ei oo kun karvan alle viistuhatta ja ongelmitta toiminut ainakin tähän saakka. Kytkin on joskus kuulemma vaihdettu ja samalla "huollettu" vähän vaihdelaatikkoakin pikavaihteiden osalta, niin luulis senkin nyt sitten pysyvän kasassa.
Kuva

Puimurit onkin sitten suomalaista tuotantoa, joten pitäähän niitä vähintään 2 olla. 500 on lähinnä Matin, itse puin tuolla 690:llä. Sopusuhtasilla remonteilla kumpikin menny, ihan hirveesti ei oo valittamista. Jotain Dominaattori ollaan aina välillä mietitty, mutta eipä taida olla kannattava ostos niillä hinnoilla, mitä niistä pyydetään. Tuos 690:ssä on sentään ihan kiitettävän leveä pöytäkin, kun on sentään 3,4metrinen.
Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 10.10.2017 21:51, muokattu yhteensä 3 kertaa
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 16.08.2017 20:48

Terve vaan kaikille, nyt olis tämän blogin ensimmäisen päivityksen aika. Keskikesää eletään tällä hetkellä ja rehunteot on meneillään. Noin puoltoista kuukautta sitte saatiin kaikki kylvettyä ja kaikki on lähtenyt nätisti alkuun. Ilma on onneks ollu melko suotuisa, just sopivasti on vettä tullu ympäripyöreesti sanottuna kerran viikossa, eikä mitään hirveitä määriä, mutta kuitenkin sen verran, ettei kamalasta kuivuudestakaan tartte kärsiä. Mutta tällä hetkellä siis tehdään rehua ja jonkin verran ihan kuivaakin heinää. Tähän mennessä ei oo ollu minkäännäkösiä ongelmia, oli se vaan hyvä että tuli pari vuotta sitten vaihdettua sellanen Ylön iankaikkisen vanha lautasniittokone tuohon Kuhniin, se on ainakin toistaiseks pelannu mukisematta. Eipä siinä muuta ihmeellistä sitte olekkaan, paaliin tarttis vielä keretä pistämään, niin hyvä olis.

Tässä ollaan niittämässä ensimmäistä peltoa tälle vuodelle, ihan tuossa kotitilan vieressä, niin olis tarpeen vaatiessa päässy kätevästi takasin pajalle, mikäli olis joitakin ongelmia ilmenny.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tätä 5000:sta ei ole vielä aikasemmin nähtykään, mutta se on toinen Matin traktoreista, toinen sininen kaunotar tulee ilmi sitten seuraavan päivityksen myötä. "Hitusen" outoja laikkuja tuo pöyhin osaakin kehitellä, mutta eipä niistä nyt suoranaisesti mitään haittaakaan ole.
Kuva

Kuva

Kuva

Heinät sai ruhtinaalliset viis päivää kuivua, joten hyvin onnistu heinät tänä vuonna. Seuraavaksi yöksi luvataan sadetta, saa nähdä saadaanko heinät katon alle ennen sitä...
Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 02.10.2017 21:44, muokattu yhteensä 1 kerran
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Maatila » 30.08.2017 11:21

Katos ,sitä ollaan siirrytty uusimpaan versioon tekemään plogia. Mielenkiinnolla uutta päivitystä odotellessa :)
Kuva
Nothing runs like a deere!
BENSALLA PESTÄÄN PENSSELIT, DIESELILLÄ TEHDÄÄN VOIMAA!
The best or nothing, Mersedes-Benz.
Avatar
Maatila
Moderaattori
 
Viestit: 7375
Liittynyt: 16.12.2010 19:28
Paikkakunta: Siikalatva

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 03.09.2017 14:49

Päivitys 2, vanhaa savea..

Moro taas! Viime kerralla jäätiin jännittämään sitä, että saadaanko kuivatheinätkin kuivana latoon ja saatiinhan ne, eli melko hyvin meni tänä vuonna. Eipä siinä sitten mitään muuta ihmeempää ollutkaan, pikkupaalaimen kanssa oli narujen kanssa aluksi jonkinnäköstä ongelman poikasta vähän, mutta saatiin sekin sitte kuitenkin rokkaamaan nätisti. Porukasta oli kyllä kova puute, kun yhden perheen voimalla tommosten pikkupaalien kerääminen oli melkoisen hitaanpuoleista, mutta onneks niitä ei enää nykyään tartte sentään lehmiäkin varten tehdä, vaan lampaille ja niitäkin on onneksi maltillinen määrä.


Meinattiin illalla vielä ehtiä paalaamaan kaikki pikkupaaliin, mutta kuten jo tossa ylempänä mainitsin, niin pikku häikkää oli ja seuraavalle päivälle meni ne paalaukset. Onneks yöllä tuli vaan joku hassu tippa vettä, niin ei nuo siitä vielä niin kauhean pahaa tykänny.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ja sitten piti vaan suorittaa se suurin urakka, eli kerääminen. Aikasemmin ei kerenny kuvaa ottamaan, mutta viimesen kuorman jälkeen jouti jo vähän hengähtää.
Kuva

Ja seuraavalle pellolle ja taas heinää paaliin, tällä kertaa hitusen isommilla vehkeillä.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ihan kunnolliset kuormalliset Matti kyllä tempas kyytiin, melko kiikkeränä oli kyllä taas nuo kärryt. Saisivat kyllä olla edes vähän leveämmät...
Kuva

Kun kuivat heinät oli saatu sateen alta pois, niin pääs vielä yöksi paalaamaan tuoreita. Saatiin onneks kaikki muoviinkin vielä ennen aamua, jolloin ne kauan kaivatut sateet saapu. Sato muuten melkeen 50 milliä, joten eipä ole pelloille hetkeen asiaa. Mutta eipä vaan tarttiskaan ennen puinteja onneks mitään tehdä.
Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 12.10.2017 20:37, muokattu yhteensä 2 kertaa
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja pikku case » 30.09.2017 09:15

Nättiä plogia. Mikä mappi kyseessä ja jaksaako foortti hyvin vetää isoa kuhnia?
tarvitsee giantsiin siirtäjän. lisätietoa kohteesta yv:llä
pikku case
 
Viestit: 68
Liittynyt: 02.03.2014 21:16
Paikkakunta: Keuruu

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 10.10.2017 22:06

Tuo mappi on omaa tuotantoani ja kyllä tommonen Kuhni kahellasadalla hevosvoimalla tarpeeksi hyvin liikahtaa, mäkisimmät paikat onkin sitten oma lukunsa...


Mutta jatketaas taas tätäkin blogin reppanaa. Eli teknisistä asioista johtuen save on taas jälleen kerran vaihtunut ja samoin kävi mapin ja koneidenkin osalta, muttei anneta sen häiritä. Kyseessä on kuitenkin edelleen suhteellisen pienimuotoinen toiminta, joten kai se suhteellisen sulavasti tästä jatkuu.

Mutta joo, terve vaan. Ikään kuin kevään kunniaksi päätin taas pistää blogin pystyyn ja kylvötyöt ollaankin jo saatu päätökseen. Ilmat oli aika hankalat tänä keväänä, kun meinas vähän sadella ja aika monella pellolla seisos vettä oikeen kunnolla. Onneksi oltiin jätetty nuo tulvimisherkimmät pellot viimisten joukkoon kylvettäviksi, niin ainakin tämän hetkisessä valossa näyttää siltä, että kaikki kylvöt onnistuivat kutakuinkin hyvin. Kaksi tommosta 3000 HKL Tumeahan meiltä löytyy ja suurin piirtein kylvettiin puoliksi kaikki, eli sellaset 15 hehtaaria per nokka, eihän sitä kyllä tämän varsinaisen päivätyön ohella oikein paljoa enempää ehtistään, etenkin jos on vähääkään ongelmia säätilan kanssa. Noh, mutta eipä siitä taida oikein muuta turinoitavaa olla. Kuvia tuli kovan kiireen takia vaan muutama, mutta ensi keväänä sitten lisää.

Kuva

Kuva

Kuva

Jokusen viikon päästä pitäis varmaan rypseille ajella ensimmäinen kierros torjunta-aineita, joten niissä merkeissä jatketaan seuraavalla kerralla.
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 12.10.2017 20:52

Päivitys 2

Terve taas! Viime kerralla lupailin, että seuraavaksi tulee ruiskutteluista päivitystä ja näinhän siinä kävi. Eli tosiaan kylvöistä alkaa olla kohta kuukausi aikaa ja rypseille piti lähteä ajamaan jo ensimmäinen kierros torjunta-aineita. Viime vuonna kun jäi hiukan toissijaiseksi tuo rypsien huolenpito ja kaikkihan arvaa lopputuloksen, eli eipä ollu paljoa puitavaa niissä rypseissä sillä kertaa. No joo, mutta nyt ois tarkotus hieman skarpata... Ollaan kyllä mietitty rypsin vaihtamista rapsiin, mutta eipä olla ainakaan vielä vanhaa kunnon rypsiäkään kokonaan kuopattu. Toisaalta se olis kyllä ihan varteen otettava vaihtoehto, kun rypsi on käytännössä nykyään ainoa lajike, jonka takia tarvitaan tällä tilalla tuota myrkkyruiskua, muut kun ovat luomua, niin ei paljoa parane mitään ylimäärästä ajella. Mutta se siitä pohdinnasta ja asiaan -> Eli Fentillä ruiskutetaan, kun se on ainoa kone, johon löytyy tästä talosta nuo riviviljely-pyörät. Kuvia ei tälläkään kertaa mitenkään ylenpalttisesti ole, mutta rehunteosta tulee sitten senkin edestä.

Tässä ollaankin sitten ekalla pellolla. Kello tais olla varttia yli kuus tämän kuvan otto hetkellä, kun kauhean tuulisia ilmoja on pidellyt, niin on ollu pakko tehdä näitä hommia joko aikasin aamulla tai myöhään illalla.
Kuva

Kuva

Tämä onkin ainoa itse ottamani kuva tuolta Fentin kabiinista. Muut kuvat onkin sitten vaimoni Annikan tai Matin vaimon Mattiinan ottamia.
Kuva

Kuva

Kuva

Se olis tämä päivitys paketissa ja seuraavalla kerralla olisikin varmaan vuorossa ensimmäisen rehusadon tepulointi.
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 13.10.2017 21:27

Ja triplapostia tulee...

Päivitys 3

Terveppä terve taas! Kesäkuun loppu lähestyy ja ensimmäistä rehusatoa piti ruveta viime viikolla tekemään, kun suhteellisen poutasia ilmoja lupailtiin. Eihän tuolla sataako sitten vähän tai ei niin väliä muuten oliskaan, mutta tehdään kuitenkin ihan kuivaakin heinää, niin sellaset reilun viikon poutajaksot on kyllä ihan tervetulleita, vaikka ne nykyään tuntuu harvassa olevankin. Eipä oo vielä montaa vuotta tuota pyöröpaalainta tällä tilalla ollutkaan, sitä ennen tehtiin vaan pikkupaaleja, niin onhan homma siitä huomattavasti helpottunut. Ennen vanhaan niitä apupoikiakin löyty aina jostain runsain joukoin, mutta nykyään asia tuntuu olevan vähän eri. Tuossa naapuritilallakin, kun tekivät pikkupaaliin, niin saivat keskenään ne tehdä. Tehään kyllä sen tilan kanssa aika paljonkin yhteistyötä, mutta rehun-/heinänteot sattuu aina samoihin aikoihin ja vähän vaikiaa olis kahessa paikassa ollla samaan aikaan. No joo, mutta jos tästä varsinaisesta hommastakin pari sanaa sais sanottua. Eli tosiaan niitosta ei jääny käteen yhtään kuvaa, kun kameran säädöissä oli jostain ihmeen syystä jotain häikkää, vaikkei kukaan niitä ollu säätäny - tai ainakaan tunnustanut asiaa.. Kamera tuli kuitenkin kuntoon taas ja muista vaiheista onkin sitten runsaasti kuvia. Kuten näkyy, niin Matti karhottelu Fentillä ja Elhon Twin kuussatasella ja itte sitte paalasin tuolla Verkulla.
Kaikki vehkeet pelitti hienosti ja ongelmia oli vaan käärijän muovin katkasun kanssa, en tiedä mikä siinäkin on, mutta saatiin joka tapauksessa rehut pakettiin, pitää sitä nyt tässä myöhemmin katella, kun just nyt ei tartte hetkeen pelloillakaan touhuta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tässä sitä tehdäänkin sitten viimestä heinäkuormaa. Onhan tuo viistonninen Pika-Jameksineen liian pieni kone tämmöseen hommaan, mutta eipä ole ollu niin kamalan suurta intoa investoida mihinkään koneisiin näillä maataloustoimimman nykysillä tuotoilla.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tämmösen kuvan nappasin vielä illan päätteeksi, kun olin pellolta kotiin lähdössä. Yöllä alkoikin sitten taas satamaan yhden jälkeen, joten eipä olis paljon parempaan aikaan voinu saada paaleja pakettiin.
Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja lucosol » 14.10.2017 15:13

Hienoa blogia, hyvin riittää näköjään 5000 töitä,
Vaikka ikääkin löytyy.
lucosol
 
Viestit: 423
Liittynyt: 28.06.2015 10:50

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 16.10.2017 19:50

Päivitys 4

Hyvää iltaa! Kesä oli ja meni ja syksyn puoleen ollaan taas kääntymässä ja sehän tietää kiireistä ja stressaavaa aikaa etenkin meille maataloustöiden parissa puuhaaville. Tosiaan alko viljat olemaan jokseenkin valmiita, joten eipä siinä muuta kuin Sampot käyntiin ja menoks. Ihmeen hyvin pärähti sekä 500 että 690 käymään, ei tarvinnu paljoa itkeä ja kiukutella sen asian eteen. Perushuollot tehtiin tietenkin ja muutama hapettunu hihna piti vaihtaa. Öljyjen vaihdon yhteydessä 690 paljasti ittestään ikävän yllätyksen, oli nimittäin jonkinlaista pientä metallihiletta öljypohjan pohjassa, tulivat viimetteeksi ulos. Siinä sitten hyvä tovi tulkailtiin yhteistoiminnassa Valmet-huoltomiehen kanssa sitä ja päädyttiin siihen, että turbosta olivat lähtösin. No, ei siinä sitte muu auttanu, kun uutta turboa pakosarjan päähän ja menoksi. Tuntus ihan nätisti käyvän kone, joten muihin toimenpiteisiin ei ryhdytty. Nyt ollaan puitu sellaset vähän reilu puolet ja molemmat Sampot on alkukankeuksien jälkeen pelannu ihan hyvin.

Tämä ei nyt näihin puimisiin niin liity, mutta edellisenä iltana 690 remppaamisen jälkeen lähdin vielä iltamyöhään hakemaan lehmille lisää vettä, että sais käytettyä seuraavat päivät mahdollisimman tehokkaasti vaan tuohon puimiseen.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Navetan kävin heti aamupäivällä siivoamassa, kun oli vähän päässy käytävä sotkeentumaan ja pari lehmien oloja tutkivaa opiskelijaa oli tulossa käymään, joten päätin sitten senkin siivota, niin oli kaikki tiptop kunnossa. Varsinainen lehmin aluehan on tietenkin aina siistissä kunnossa.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuli viimeset rypsit tälle vuodelle puitua juuri sopivasti ennen kun kaste laskeutus. Sitten vaan Sampoon uudet säädöt ja ohraa rouskuttamaan.
Kuva

Tankkaamassakin piti kävästä.
Kuva

Kaste alko taas painamaan päälle ja ei auttanu muu kuin lopettaa tältä päivältä. Nuo omatekoset sain justiin sopivasti täyteen ja Annika otti tämmäsen kuvan, kun lähdin sitä kuivurille päin kiikuttamaan. Ihan tilan vieressä kun oltiin puimassa, niin vaivautus vaimokin oikeen paikanpäälle tarkistamaan miten sujuu.
Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Jopo » 16.10.2017 21:17

Mukavaa blokia! Onko vilja vähäsen liika korkeeta?
Kuva
i7 4770k@4.5Ghz/1.35v & Scythe Ninja 4|Z97-P|GTX 980|16GB DDR3|M12II-620|240GB SSD|1TB SSHD|Win 10
Avatar
Jopo
 
Viestit: 784
Liittynyt: 18.04.2014 07:28
Paikkakunta: Kuortane

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 20.10.2017 20:00

Kiitos kommentista ja rypsi oli tosiaan hitusen korkeahkoa. :D

Päivitys 5

Terve taas! Puinnit olis nyt ikäänkuin suoritettu taas tältä vuodelta ja nyt sitten joutaa taas päivittää tätäkin, vaikkei tämä ilmeisesti lukijoissa niin suurta kiinnostusta ole herättänytkään. Mutta nyt ollaan siis tosiaan saatu kaikki puitua ja tähän päivitykseen saatiin tuo 500 taas mukaan, se kun tartti vähän pitkäaikasemman huollon tai oikeastaan osan saaminen oli työlästä, mutta kyllä se sieltä lopulta postin mukana pöllähti pihaan. Muuten on kyllä ihan nätisti ja suunnitelmien mukaan sujunu hommat.

Yksi aamu oli ylimäärästä aikaa, niin kävin olkia karhottelemassa vähäsen, kun olivat hiukan vettäkin saaneet, niin tuo kävi samalla ikään kuin pöyhimisestäkin.
Kuva

Samaisena aamupäivänä sitten vielä paalasin ne samantien, kun kastekaan ei ollu vielä ihan kokonaan ehtinyt kuivahtaa, niin ei ollut puimaankaan kiirettä.
Kuva

Kuva

Ja tässä sitä ollaankin sitten jo viety päivän ensimmäinen ohrakuorma kuivuriin ja samalla pidin pienen tuumaustauon ja ihmettelin kuivuria pikkasen.
Kuva

Illaksi käänty taas sekin päivä ja Mattiakin kävin morjestamassa . Hyvin näytti sujuvan ja viissatanenkaan ei oo kuulemma pitkään aikaan toiminu niin hyvin, kuin nyt pikku rempan jälkeen.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aikani pällisteltyäni Matin puuhia lähdin vielä itsekin puimaan kärryllisen, enempää kun ei ennen kastetta enää ehtinyt.
Kuva

Kuva

Ja seuraavana aamuna Matin vaimo Mattiinakin piti jotain vapaapäivää ja oli Matista vielä pari kuvaa räpsässyt.
Kuva

Kuva

Seuraava päivitys onkin sitten vähän erikoisempi, eli tuo "Matti" on näissä minun farmiblogeissa ollu alkuajoista asti mukana ja tässä taannoin hän tarjosi kuvia villistä nuoruudestaan ja sovittiin, että teen yhden päivityksen kokonaan Matista, kun hän on kerta uskollisesti tämän koko ajan näissä jutuissa ollu mukana.
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja KronePoika » 20.10.2017 20:13

Erittäin hyvää blogia.
:D
KronePoika
 
Viestit: 23
Liittynyt: 18.06.2014 20:45

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Tuputin » 20.10.2017 20:18

Komiaa plokia! 8-)
Tuputin
 
Viestit: 781
Liittynyt: 05.09.2015 17:06
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 21.10.2017 21:04

Päivitys 6

Terveppä terve! Viime päivityksen yhteydessä tosiaan lupailin, että luvassa on Matin nuoruustarinoita ja nyt niitä tulee. Eli tosiaan Matin nuoruus ei mitään kummenpaa ollu. Vanhemmat oli ottaneet hatkat tuolta Peräjärven perähikiältä ja lähteneet Teneriffalle ja jättäneet Matin yksinään tuonne perämettään. Tommonen Datsunin 100A hänellä oli autona ja se näyttelee aika suurta osaa näissä kuvissa ja oli se iso osa Matin nuoruusvuosinakin, enää sitä ei harmi kyllä ole, kävi sillekin autolle sillä tavalla, että se yks törmäyskerta oli viiminen sille autolle. Matin isällä oli joku kiinteistöpalvelu firman tapanen pulju pystyssä ja Matti jäi sitten yksin hoitelemaan sitä firmaa. Kalusto ei mitään ihmeellistä ollu, vaan lieteautona oli Niittikoppi Sisu ja traktorin roolissa oli Valtionmetalli 502.

Tuo Datsuni oli Matille tosiaan "hyvin rakas", Matin omin sanoin ja siitä onkin hyvä lähteä liikkeelle. Eli jotain poseerauskuvia paikalliselta kyläkaupalta.
Kuva

Kuva

Peräjärvellä oli mahdollisuudet jopa urheilla ja pitihän se 100A tunkea joka paikkaan kuvaa varten.
Kuva

Jotain vanhaa kaveriaan Matti oli muistaakseen tässä moikkaamassa.
Kuva

Ja tässä Matin perinteikäs illallinen kylän pubissa.
Kuva

Mökkikin löyty ja tämä kuva on sieltä kylille päin. Jos oikeen tihrustaa, niin kirkon katto näkyy tuolla horisontissa.
Kuva

Aina ei kuitenkaan sujunut kamalan myötätuuleen nämä touhut ja tässä kuvassa Matti oli ihmettelemässä vastikään yhtäkkiä alta lentäneen pyörän aiheuttamia vaurioita.
Kuva

Tosiaan tuo lietehommakin jäi Matin harteille ja tässä sitä ollaan jonkun p*skakaivoa tyhjentämässä. Ei oo kuulemma ikävä niitä aikoja.
Kuva

Kuva

Kuva

Paikallinen kyläkauppias Teimo oli tosiaan kunnon mies. Piti tommosta idyllistä pikkukauppaa tuolla peräjärvellä pystyssä ja usein villiksi käynyt nuoriso aiheutti Teimolle pahaa mieltä ja tässä Matti on oivana miehenä napsaissut Teimon suuttumuksesta kuvan. Muuten Teimo oli kyllä mukava mies, tosin polttoaineet makso kuulemma liikaa, mutta onneksi sitäkin sai piipahtamalla kaupassa yöllä ja pistämällä pumput itte päälle. Ja homma toimi.
Kuva

Tossa kaupan yhteydessä oli tietty myös tuollaseen henkeen sopiva pakollinen pubi, jossa Mattikin vietti suurimman osan illoistaan.
Kuva

Paikallisen pubin vakioasikaskuntaa. Oli hyvä meininki ja yhteishenki pelasi.
Kuva

Ja taas murheenkryyni Datsun on hajalla. Tällä kertaa raidetanko oli menny poikki ja eturenkaat oli täten hieman vimpulassa. Kotiin kuitenkin ajettiin joka tapauksessa, aurausta oli vain hieman normaalia enemmän.
Kuva

Kuva

No, kun edellinen vika oli selätetty, ilmaantui heti uusia piristämään päivää. Tässä ollaan taas Teimon kaupalla tekemässä jotain koneremppaa. Mäntä oli kuulemma tässä tapauksessa lennähtänyt ulos lohkon uumesista. Onneksi paikallisessa korjaamotoimintaa harjoittavalla Fleetarilla oli aina uusia lohkoja, tiettyihin automerkkeihin.
Kuva

Tämmäsenkin auton Matti omisti joskus, pokerista kuulemma voitti tuon rotiskon. Taka-alalla edellisenä juhannuksena tuhkaksi muuttunut saunamökki.
Kuva

Ja samaisesta paikasta hieman kauempaa
Kuva

Tässä paikallinen uhkapeluri. Tältä kaverilta tuo Octaviakin oli voitettu. Asiallinen ja rehti heppu, kuten kuvasta voi päätellä...
Kuva

Työnmakuun pääsemisessä Matilla oli jotain hankaluuksia, mutta itse kirveellä hakattuja klapeja ollaan tässä lähdössä toimittamaan asiakkaalle.
Kuva

Kuva

Kuva

Siinä ollaankin sitten tienpäällä. Vähän tuo kärry tais olla Valmetille ylimitotettu, aina sai mennä kaasu pohjassa ja mustaa savua ei olis enempää valmetin piipusta enempää mahtunutkaan.
Kuva

Ja tässä onkin viimeinen kuva Matin villeiltä vuosilta. Pian tämän jälkeen hän tapasi Mattiinan ja he muuttivat yhdessä tänne Ahtaanmaalle. Vielä muistin virkistämiseksi, että minähän olen Matin pikkuveli, kymmenisen vuotta nuorempi ja oma nuoruutena oli aika erilainen. En nähnyt parhaaksi vaihtoehdoksi jäädä asumaan tuonne läävätaloon Matin kanssa, vaan muutin vuokrakämppään saatuani lukion loppuun. Päädyttiin kuitenkin kaikesta huolimatta samaan pihapiiriin takaisin, eikä paremmin voisi tällä hetkellä asiat sujua. Seuraavalla kerralla jatkuukin taas normaali maatilan arki.
Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 26.08.2018 14:36, muokattu yhteensä 1 kerran
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3933
Liittynyt: 01.02.2012 17:33

Re: Yläkylän tila

ViestiKirjoittaja SampoMan » 21.10.2017 21:21

Tämähän on yllättävän komeeta blogia! ;)
Kuva
AMD FX8350 4,0GHz| MSI GeForce GTX 1060 6GB Gaming X|8GB 1600MHz DDR3 |
Seagate 1TB|MSI 970 Gaming Am3+|Seasonic 620w|Windows 10|BitFenix Shinobi
SampoMan
 
Viestit: 3777
Liittynyt: 09.02.2012 20:19
Paikkakunta: Paimio, Varsinais-Suomi


Paluu Farmiblogi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa