Matulan siemenvilja Oy

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt §1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!

Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja RehuriFin » 30.10.2018 17:36

Yritetään nyt vielä jonkinnäköstä pientä blogin poikasta ennen fs19 siirtymistä, kun en sitä todennäkösesti kuitenkaan heti osta.Notta oikehen hyvää ehtoota jokkaaselle lukijalle meikämiehen nimi on Risto Matula, kavereiden kesken Ripe ja olen mies parhaassa iässä elikkä 43v. Asustelen Etelä-Pohojammaalla ja pidän siemenviljatilaa perheineni täällä Teuvan maaseudulla. Perheeseen kuuluu kolome teini ikäästä + minä ihte, sekä koira ja kaks maanmainiota hiirikissaa. Lasten äiti katosi kuvioosta tuossa parisen vuotta taakkepäin ja mää ne olen ihte kasvattanu siittä asti. Nuorison nimet tulee blogin kulun myötä ilmi sikäli mikäli haluavat nimiään tässä mainittavan.

Tila on valmiina ostettu, joten perustus vuodesta ei ole mitään tietoa, mutta vuonna 1994 me ollahan asetuttu tänne ja viljelty siitä asti tähän päivään saakka. Konehet me tuotiin omasta takaa, kun isä joskus muinoon pitäny koneurakoontia ja sieltä nämä koneet on meille päätynykki sitte. Peltoalaa ei koskaan oo sen tarkemmin mitattu, mutta noin 30-40ha lukee papereissa niin kaitpa siihen on sitten luottaminen.

Tilan koneet on pääasiassa idänrautaa kuormain konetta ja piharaktoria lukuunottamatta ja tehot vaihtelee aina pihakoneen 47hv:sta linkkukoneen 165hv:hen.

Raktoreita meillä on neljä työkäytössä ja yksi pihakoneena ja allapa ois sitten lista koneista kuvien kera:
Jokaasesta koneesta perustietoa kuvan alapuolella.

Kuva
Zetor 9540 vm1999.
Tehoa 90hv ja vaihteita 16+4. Yleensä käytetään sarka-aurojen kanssa kynnössä ja syksyllä pienimmän kärryn eessä viljan ajossa.

Kuva
Belarus T150K vm1986
Tehoo löytyy 165hv ja tätä käytetään raskaissa hommissa, kuten äkeen vedossa. Vaihteita on 16+4

Kuva
Belarus 1221 kutoskoneella vm1994 (Tullut tilalle uutena)
Tehoa on 130hv ja vaihteita 16+8. Käytetään kylvöraktorina ja syksyllä viljan ajossa.

Kuva
New holland 8340 SLE + Quicke 930 vuosimallia-1994 ja tullut tilalle myös uutena.
Tehoa on ruuvattu 143hv ja vaihteita löytyy 16+16.

Kuva
Ja viimesenä vaan ei vähäisimpänä tämä meirän pihakone eli Mf148 vuosimallia-78.
Hevosia löytyy pellin alta 47 eli vajaan 50 ja vahteita on 8+2. Tällä aika vähäistä käyttöä mitä nyt kesällä ruiskua vedellään ja kylvöissä täyttökärriä vedellään lähialueilla.


Puimurikin löytyy ja se on edellisten omistajien tänne jättämä vuosimallia-90 oleva Claas dominator 88S 4,2 metrisellä pöydällä. Puimuri kuului maakauppoihin, koska edelliset omistajat eivät sitä tarvinneet ja meiltä ei sellaista löytynyt.


Semmoosta blogia nyt vielä ennen uuden farmin tuloa ja lupaan, että tää jää oikeasti nyt viimeiseksi blogikseni. Jättäkäähän risut ja ruusut alle nimittäin tämä blogi pyörii kommenttien ja palautteen voimalla :) .
Kuva
Suur kiitokset Jespalle allarista.
#SuomenKarhuKlaani
Avatar
RehuriFin
 
Viestit: 1832
Liittynyt: 28.12.2014 20:46
Paikkakunta: No sitähän sinun ei tarvitse tietää, mutta kysy, jos kiinnostaa.

Re: Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja Zohan » 30.10.2018 18:48

Nyt on hyvä bloki täytyy alata seuraamaan. :D
Zohan
 
Viestit: 237
Liittynyt: 26.12.2012 20:40

Re: Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja allunaattori » 31.10.2018 00:35

Jatka ihmeessä
allunaattori
 
Viestit: 141
Liittynyt: 11.02.2017 15:04
Paikkakunta: Kouvola

Re: Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja MaPa » 31.10.2018 00:49

Komeeta blogia! Jatka ihmeessä
Valatra miehen tiellä pittee
Mukana #MakeLsFinGreatAgain!

Ei oo T-Sarjalaista voittanutta!
MaPa
 
Viestit: 1008
Liittynyt: 07.01.2018 20:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja RehuriFin » 06.11.2018 23:56

Oikeen hyvää ehtoota täältä Matulan tilalta. Älkää huoliko blogi ei ole kuollut suinkaan alkuunsa, mutta ei vaan oo joutanu oikeen töiltä päivittelemään :) . Ja ihan näin yleesestikki voin sannoo et tää blogi ei päivity mitenkään tasaiseen vaan sillon kun joutaa ja on motia notta elkee nyt turhaan jättäkö seuraamatta.

Mutta sitten itse asiaan eli tänään ekassa päivityksessä ois luvassa kyntöpuuhia noin kolmen päivän takaa. Kahteen otteeseen koittanut päivitystä rustata, mutta molemmilla kerroilla unohtanut tallentaa luonnoksen ennen selaimen sulkemista niin kahteen otteeseen nyt menny yritys pieleen, mutta kolomannella nyt huolella loppuhun saakka kirjottaa.

Ja sitte mennähän päivän tapahtumien pariin kuvien muodossa.
Joo tosiaanni lährettihin vanahimmaasen teinin kanssa kynteleen yhtä meirän suurinta peltoo tosta S-marketin lieppehiltä. Alla ompi sitte kuvaa päivän ajokeista, joista etummaista ajoon minä ja takimmaasta sitte poika.

Kuva

Siinä nappasin kuvan, kun oltihin lährössä menemähän. Taustalla näkyy tuo meirän perheen esikoonen, jolla ikää 19 vuotta mittarissa. Herra käy inttiä tällä hetkellä, mutta on nyt viikonloppu lomilla kyntelemässä isäukkonsa kanssa. Nimeään ei halua blogiin, joten tyytynemme vain ikään.

Kuva

Alkukuvat on kaikki sisältä, mutta lähetin keskimmääsen teinin mittaileen pellon kosteuksia tuossa aikasemmin ja hän lupas näppäillä kännyllänsä kuvia blogiin sen verta ku kortille mahtuu.

Kuva

Kuva

Siellähän tuo seisoskeleekin jo oottamas meitä. Hän on tosiaan Hanna ja ikää on 16v ja hän on keskimmäinen näistä kolomesta. Hannaki auttelee pääasiallisesti töissä, kun kerran T-kortin on ajanu ja ikääki siihen löytyy ja on varsinki sillon apuna viikoilla ku vanahimmainen on intissä.

Kuva

Kuva

Kuva

Sitte homma alakuunsa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Siinähän tuo Hanna seisoskelee kuvaamassa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aattelin valot laittaa pois ku ei niitä peltoajossa tarvi varsinkaa enää näin valoosalla.

Kuva

KuvaSemmoonen päivitys nyt tällä kertaa :) . Pahoottelen vähäsanasuutta ja ehkä vähän tätä murteen pakottamista, jos se nyt jotakuta haittaa mutta toivotaan ettei. Ja kuten aina ennenkin niin palautetta vaan tulemaan ja kehitys ideoita heittelemään niin pysyy motivaatio blogin ylläpitoon.

Empä nyt ossaa luvata millon päivitän seuraavaksi mut ainaki sillon kahtellaan todennäkösesti joko äestyksiä tai ehkä jo ekoja kylvöjä. Niin juu ja blogissahan on siis vuosi 2017 kevät. Mutta ensikertaan ja nyt se olis palautetta vailla valamis.
Kuva
Suur kiitokset Jespalle allarista.
#SuomenKarhuKlaani
Avatar
RehuriFin
 
Viestit: 1832
Liittynyt: 28.12.2014 20:46
Paikkakunta: No sitähän sinun ei tarvitse tietää, mutta kysy, jos kiinnostaa.

Re: Matulan siemenvilja Oy

ViestiKirjoittaja Setori1 » 07.11.2018 20:54

Iha hyvää, varsinki ku oon zetori miehiä.
Seuraan :kippis:
Setori1
 
Viestit: 84
Liittynyt: 22.04.2018 18:00
Paikkakunta: Pohjois-Savo


Paluu Farmiblogi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa