Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt §1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!

Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 11.05.2020 17:58

Terve! Olen Pentti Isotalo, 38v, Angelniemen karjatilan isäntä. Tila sijaitsee tosiaan täällä Salon lähellä Angelniemessä ja se on perustettu 1900-luvun alkupuolella isoisäni toimesta. Alkuperäisistä rakennuksista ei ole oikeastaan mitään muuta kuin talo jäljellä. Jäljempänä kuvassa näkyvä valkoinen navetta ei ulkonäöstään huolimatta ole vanha, vaan se on rakennettu 2000-luvun alussa suoraan pihattonavetaksi. Vanhannäköinen ulkonäkö johtuu yksinomaan siitä, että isäukko oli aina unelmoinut tommosesta jylhän näköisestä kivinavetasta, joten semmonenhan siitä sitten oli tehtävä. Tuo keskellä pihaa oleva ruskeaksi rapattu navetta sen sijaan on tämän tilan alkuperäinen navetta, mutta se on pistetty täysin uuteen uskoon silloin kun tämä uusi pihattonavetta rakennettiin ja nykyään se toimii kanalana. Lypsäviä lehmiä meillä on noin nelisenkymmentä ja noita kanoja on jotain reilu 200, molemmat luomotuotannon piirissä. Peltoa on keskivertotilan verran eli reilut 40 hehtaaria, joista suurehko osa on heinällä. Tarkoitus olisi kuitenkin hankkia lisää maita, ei vaan ole tahtonut olla myynnissä tässä lähistöllä pitkään aikaan oikeen järkevän kokosia/mallisia lohkoja.

Kuva

Perheestä vielä sen verran, että meillä on kolme lasta, Tuomas 12v, Sofia 10v ja Julia 8v. Ovat ikänsä puolesta vielä sen verran nuoria, ettei oikein näissä maatilantöissä vielä ihan kauheesti voi autella, mutta seurana nuo on kuitenkin usein jotain touhuumassa. Ja löytyy tosiaan kyllä vaimokin, Anastacia 33v. Anastacia on alkujaan kotosin Venäjältä, mutta muuttanut perheineen Suomeen hänen ollessaan vasta pikkulapsi. Alunperin tutustuttiin lukiossa sattumalta, mutta löydettiin toisemme uudelleen agrologin opintoja tehdessä ja siitä saakka ollaan oltu yhessä, eli melkein 15 vuotta. Vaimo on kuitekin nykyään töissä Proagrialla toimistohommissa ja minua maataloushommissa auttelee veljeni Matti, jolla on myös oma pikkutila tässä aivan lähistöllä.

Konekanta on vanhahkoa, mutta sitäkin parempaa, kun ne on noita 90-luvun "moderneja klassikkoja" eli jotkut toiminnot toimii sähköllä, mutta suurin osa ei, eli sähkövika ei menoa pysäytä.

Tilan pääkoneena toimii tämä Ford 8210, vuosimallia 91, eli viimeistä vuosikertaa. Isä on ostanut tämän uutena tälle tilalle ja tämä on turbotettu heti uutena, ja hevosvoimia löytyy 160, eli aivan riittävästi. Tunteja on kertynyt mittariin vajaa 8000 tuhatta, mutta mitään suurempia remontteja ei ole ollut tarvetta tehdä. Tai ehkä tuo on väärin sanottu, sillä just viime syksynä tähän uusittiin perään ja vaihdelaatikkoon muutama ratas, mutta sekin oli lähinnä ennaltaehkäisevää huoltoa. Erikoisuutena tästä löytyy alkuperäinen ilmastointi, eli kelpaa ajella kesäkuumallakin.
Kuva

Kakkoskoneena on Fendt 312LSA, jolla hoidetaan osa etukuormaajahommista ja muutenkin pienempiä hommia ja mm. kylvetään. Tämän ostin kolme vuotta sitten ja ihan hyvä kone on ollut.
Kuva

Ja pikkuhommia varten on myös tämä Ford 7600. Isä on tämänkin ostanu uutena 70-luvun lopussa ja hyvä ja luotettava traktori on tämäkin ollu. Toisaalta ei voi paljon yksinkertaisemmaksi tekniikka mennä, mutta toisaalta hytti on melko mukava, ja joitain vuosia sitten uusitun äänieristyksen ansiosta joitain desibelejä hiljaisempi kuin uutena.
Kuva

Eiköhän nämä alkuturinat sitten ollutkin tässä jo, kevättöistä tulee päivitystä lähipäivinä.
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3929
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

ViestiKirjoittaja fiiatti-ukko » 11.05.2020 21:46

Olin kaivannutkin sun blogeja, nättiä on. Mukana myös perinteinen velipoika Matti :D
Jos pyörä ei vedä se jarruttaa!
fiiatti-ukko
 
Viestit: 225
Liittynyt: 10.09.2017 12:24
Paikkakunta: Savon Pariisi

Re: Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 12.05.2020 16:41

Mukava kuulla, että kiinnostaa, ettei tartte pelkästään omaksi iloksi tänne turinoida. :) Ja tästä päivitystä tulemaan

Toukotyöt, part 1

Terveppä terve vaan kaikille! Kuten blogin aloituspostauksessa jo sanoinkin, niin nyt olisi kevättöiden aika täällä Angelniemessä. Talvella ei ollut nimeksikään lunta, mutta vettä kyllä satoi senkin edestä. Nyt on kuitenkin parisen kuukautta ollut ihan suhteellisen kuivat ilmat ja pellotkin alkaa olemaan siinä mallissa, että kestävät ajamista hyvin jo ja parhaat lohkot on kuivunut jo ihan äestyskuntoonkin.

Pyörittelin paripyörät paikalleen sekä 8210 että Fenttiin ja tuli sitten siitäkin kuva räpsästyä. Alotusviestistä ei käynytkään vielä ilmi, että tilalta löytyy myös tommonen Ford 655C traktorikaivinkone, jolla tulee hoidettu suuri osa etukuormaajahommistakin, koska on painonsa vuoksi aika paljon vakaampi vaikka paalien nostelussa, kuin Fentti.
Kuva

Seuraavaksi otinkin sitte äkeen työn alle. Tuli jokseenkin viime keväänä töitten jälkeen laiminlyötyä tämän laitteen huoltoa ja nyt se sitten kostautu, kun piti muutamaan nurkkaan pistää paikkapalaa, kun oli meinannut alkaa ratkeamaan. Muutaman kuluneen piikin vaihdoin myös ja sen lisäksi suoritin tietenkin normaalit huoltotoimenpiteet, kuten rasvaukset yms.
Kuva

Ja sitten päästiinkin jo työn touhuun. Tämä pelto oli jo mukavasti kuivunut, eikä huono talvi näkynyt mitenkään kauhean merkittävästi maanrakenteessa. Nätisti meni pelto tasaseksi, eikä mitään suurempi kovia kokkareita jäänyt.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tämä jääkin sitte viimeseks kuvaksi tällä kertaa. Ens kerralla ajellaan lietettä levälleen ja kylvämäänkin pitäs lähteä pikimmiten.
Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3929
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 14.05.2020 21:28

Toukotyöt, part 2

Morjensta! Nyt on tosiaan kylvötyöt vauhdissa, enkä sen takia ehdi ihan hirveesti turinoida, mutta pistetään nyt ainakin muutama kuva matkan varrelta. 115 uljasta saksalaista hevosta tuolla Fentin pellin alla ei turhan riehakkaasti tosiaankaan tätä kolmen metrin Vääderiä perässään raahaa, mutta pakko sitä on Fentillekin jotain hommaa olla, joten tällä mennään. Joskus käynyt mielessä pieni hevosvoimien lisäys, mutta suunnittelun asteelle on jäänyt. Tää kylvökone on vielä melko uusi tuttavuus tällä tilalla, kun ostin sen vasta viime keväänä loppuun ajetun Tume 3000HKL laahavannaskoneen tilalle. Sinällään hyvät puolensa kyllä kummassakin kylvökoneessa, mutta Tume oli tietenkin omalla tavallaan näppärämpi. Suorakylvömahdollisuutta en ole vielä oikeastaan edes kokeillut, varmaan kannattaisi kyllä, mutta ehkä sitten ens keväänä. Eipä siinä kylvöissä sitten mitään ihmeempää ollu, laitteet pelas hyvin ja elämä hymyilee..

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Sitte piti ottaa Vääderi pois Fentin perästä ja lähteä lietettä ajamaan levälleen. Otin heti alkuun pihalta pari kuvaa, kun ei ihan kauheesti tee mieli sitte enää pellolla mennä hytistä ulos pomppimaan. Olishan se kätevämpää jos olis enemmän traktoreita, ettei tarttis aina joka välissä vaihtaa työvälineitä edes takas, mutta ei oo löytynyt mitään sopivaa konetta eikä toisaalta kyllä olis ollu ylimäärästä rahaakaan, kun just ostettiin uus autokin, kun vaimo niin halus, kun vanha alko kuulemma olla ruosteessa, vaikkei siinä parin metrin päässä katottuna mitään näkynytkään.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3929
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Angelniemen karjatila [FS17 Farmiblogi]

ViestiKirjoittaja lucosol » 17.05.2020 09:47

Hienoa blogia!
lucosol
 
Viestit: 403
Liittynyt: 28.06.2015 09:50


Paluu Farmiblogi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa