Saarisen maitotilan tarinaa

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Avatar
RehuriFin
Viestit: 1923
Liittynyt: 28.12.2014 19:46
Tämänhetkinen kaupunki:: Suomen Texas
Olen kiinnostunut: Naisista
Kielet: Suomi.Englanti,Ruotsi ja ihan muutama sana Espanjaa
Multiplayer tunnuksesi?: Samu.L
Erikoisosaamiseni: Pelaaminen
Paikkakunta: No sitähän sinun ei tarvitse tietää, mutta kysy, jos kiinnostaa.

Saarisen maitotilan tarinaa

Viesti Kirjoittaja RehuriFin »

Kuva


Tervehdys ja tervetuloa lukemaan Saarisen maitotilan tarinaa!

Nimeni on Saku Saarinen ja olen 25v tuleva toisen polven isäntä 15 päisellä maitotilalla Pohjois-Savossa. Perheeseen kuuluu lisäksi Vanhempani sekä isoveljeni Sami 36v. Tilalla ei ole paljoakaan peltoa mitä nyt arvioisin sen osuvan johonkin 14 ja 20 hehtaarin väliin. Maata on kuitenkin sen verran, että siitä nyt rehut tekee 15 lypsävälle. Pienestä tuotannosta johtuen harrastamme myös urakointia lähi alueellamme oleville viljelijöille ja pääasiallinen suuntauksemme urakointiin on kalkin sekä apulannan levitys urakointi. Emme omista lainkaan viljamaata emmekä näin ollen myöskään ole investoineet siihen sopivaan kalustoon.

Kalustosta puheen ollen esitelläänpä sitten tilan traktorit!

Ensin on tämä meidän tilan urakka traktori eli vuosimallin-84 Zetor Crystal 12145, jossa tehoa on sen 120hv. Tällä tehdään ymmärrettävästi kaikki raskaampi työ, kuten noukinvaunun sekä kalkkivaunun veto.

Kuva

Alemmassa kuvassa näkyy tilan toinen 84-vuosimallin Zetor, joka on malliaan 10045 ja pellin alla on 100hv. Tällä tehdään kaikki tilan kuormainta vaativa työ sekä kaikki nopeutta vaativat työt, koska tämä kulkee sen 43 km/h, kun taas isompi kulkee vain 36 km/h. Muunmuassa niitto sekä lietteen levitys hoidetaan tällä traktorilla.

Kuva

Kurkataanpas sitten vielä parit räpsyt viimeisimmältä urakka keikalta, jossa kävin levittelemässä apulantaa peruna peltoon. Luonnollisesti urakassa ei paljoa aikaa mennyt eikä siksi kuviakaan montaa tarttunut.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tämmöinen alku tähän blogiin :) . Ei mikään paras aloitus, mutta saa kelvata paremman puutteessa :D . Ensi kerralla olisi vuorossa rehuntekoa siiloon, mutta siihen saakka palatkaamme asiaan!

(Disclaimer: Blogi ja sen henkilöt on täysin päästä keksittyjä eikä ideaan ole käytetty olemassa olevien henkilöiden tai tilojen tietoja! )
Kuva
Suur kiitokset Jespalle allarista.
Merkillä ei ole väliä kuhan se ei oo Valtra :D

Palaa sivulle “Farmiblogi”