Saksan tila

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista. Suosittelemme!
Alueen säännöt §1 Farmiblogin kirjoittaminen ja viestien kirjoittaminen.
§1.1 Kun kirjoitat farmiblogia kirjoita sitä selkeästi ja helposti ymmärrettävästi, kun lisäät kuvia lataa ne toimivaan kuvapalveluun että kuvat latautuvat nopeasti ja ovat näkyvissä pitkänkin ajan kuluttua eivätkä poistu saatavilta.
§1.2 Vältä turhien ja lyhyiden viestien kirjoittelua blogeihin esim: "komeeta" tai "mikä mappi" koska ne rasittaa vain viestiketjuja eli pyri kirjoittamaan selkeästi ja pitkäluontoisesti.
§1.3 Jos huomaat puutteita blogissa tai vioittuneita kuvia ilmoita asiasta ystävällisesti viestiketjuun.
Kiitos paljon!

Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 06.02.2019 14:11

Päivää ja tervetuloa blogini pariin. Olen Pentti Jokivuori, 39 vuotias maataloustoiminnan harjoittaja täältä etelärannikolta. Onnekseni saan jakaa niin ilot kuin murheetkin vuotta minua nuoremman vaimoni Alexandran kanssa. Tämä on meille kummallekin ensimmäinen liitto ja paria kuukautta aikasemmin juhlittiinkin meiän 20 vuotista yhteistä taivalta, eli kauan ollaan oltu yhdessä, ainakin tällä nykymittapuulla, jolla vaimot ja ukot tulee ja menee.. Lapsiakin meillä on kaks, Janne 8v ja Alisa 6v. Molemmat on innokkaita auttamaan maataloushommissa ja ovat pienestä saakka olleet mukana traktorin hytissä.

Mutta sitten jotain myös tästä tilasta. Eli tila on ollut meidän suvulta alusta saakka, ja minun ja veljeni Matin vastuulle tämä siirtyi lopullisesti viisi vuotta sitten, jollon isämme jäi viettämään leppoisia eläkepäiviä. Peltoa löytyy vaivaiset parikymmentä hehtaaria ja siitäkin suuri osa on heinällä. Lehmiä on kans parisenkymmentä, eli ei pelkällä tämän tilan pyörittämisellä enää tänäpäivänä eletä. Niimpä itse istun päivät toimistossa piirtelemässä jokanäkösiä rakennuksia, eli olen siis varsinaiselta ammatiltani arkkitehti ja Alexandra tekee puolestaan juristin hommia. Opinnot otti oman aikansa ja moni varmaan miettiikin, miksi ollaan saatu lapset niin myöhään, niin tässä nyt syy siihen. Matti tekee milloin mitäkin, yleensä se istuu sohvalla kattomassa telkkaria tai sitten vaihtoehtosesti sesonkiaikaan painaa pitkää päivää pellolla rakkaan raktorinsa kanssa.

No joo, tässä nyt muutama kuvan pihapiiristä. Tilallahan on siis kaksi taloa ja minä asustelen perheeni kanssa tässä valkosessa talossa ja Matti asuu tuossa hieman pienemmässä keltasessa tuvassa. Onhan siitä nyt jotain haittaakin saattanut olla, että asutaan näinkin lähekkäin mutta ei nyt mitään kummepia kuitenkaan. Ongelmaa esiinty lähinnä sillon, kun toisella oli tyttöystävä ja toisella ei. :D

Kuva

Kuva

Kuva

Lemmulaitumeltakin nyt sitten yks kuva.
Kuva

Tämä navetta on alunperin ollu parsinavetta, mutta ne roippeet ollaan purettu pois vuosia sitten ja nykyään tämä ajaa asiansa pihattona. Ruokinta hoidetaan kuvassa näkyvällä VarmoLiftillä.
Kuva

Ja sitten vielä pienimuotoinen konekannan esittely.

Pääkoneena on tällä hetkellä vuosimallin 88 Ford 7810 Ismen kuormaajalla. Tunteja on mittarissa hiukan vajaa viistuhatta ja tämä ollaan ostettu uutena. Muistaakseni vaihdossa lähti sillon joitakin vuosia vanhempi takavetonen Ford 6610.
Kuva

Ford 6600, vuosikertaa 1980. Tämäkin on ollu tilalla uudesta saakka ja tunteja on päässy kertymään hiukan yli 14tuhatta. Isä harrasti aikoinaan jonkinverrankin jos jokanäköstä urakointia ja siitä johtuu tämän koneen suurehko tuntimäärä. Tämä vehje on myös turbotettu käytännössä täysin uutena, joten tehot vastaa 7600:sta. Joskus kysyin, miksei voinu sitten ottaa suoraan 7600:sta, mutta olis kuulemma ollu niin paljon kalliimpi, että oli kannattavampaa näin. Kolme vuotta sitten tehtiin tähän täys remontti, eli käytiin läpi kaikki moottori, vaihdelaatikko, perä yms. Samalla myös maalattiin uudestaan, kun oli uljas työjuhta päässy vähän rupsahtamaan vuosien vilistäessä.
Kuva

Ja pienimmissä hommissa palvelee nelitonninen, vm 74. Tämä on kaikilta muilta osin kuin vanteilta alkuperäsessä maalissa, eli tarkalla ja melko vähäisellä käytöllä on ollut tämä kone.
Kuva

Tämä vehje on Matin helmi, Leyland 272, jota ei olis mun puolesta koskaan tarvinnu hankkiakaan. Matti osti tämän aikoinaan nuorena poikana itse tienaamillaan rahoilla ja on tällä nyt jottain töitäkin joskus ainakin yritetty tehdä. Tunteja komeilee mittaristossa peräti 8000, lieneeköhän jopa eniten ajettu Leyland. 8-)
Kuva

Puimurina on Sampo Rosenlew 500, joka on tunnettu peltisestä rakenteestaan ja siten huonosta kestävyydestä.. Tämä yksilö on kuitenkin ainakin toistaiseksi yhtenä kappaleena ja ihan ryhdikkäässä kunnossakin. Tätä ennen oli Sampo 10, joten on tää siihen nähden melkoisesti parempi.
Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 06.02.2019 18:24, muokattu yhteensä 1 kerran
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 06.02.2019 14:21

Päivitys 1

Morjesta päivää kaikille ja tervetuloa ensimmäisen päivityksen pariin. Olen jo pidemmän aikaa harkinnut aloittavani blogin ja ajattelin, että kevät olisi siihen sopiva ajankohta ja niimpä ensimmäinen päivitys vietetään äestämisen merkeissä. Kevät tulla jolkottaa kovaa vauhtia ja kesäkin on jo ihan nurkan takana, eli vähän myöhäseen pääsi peltotöiden alotus tänä vuonna, mutta eipä sillä niin merkitystä, ollaan sitä joskus lähdetty pellolle vielä viikkoja myöhemminkin. Äkeenä on tosiaan tommonen 4,5 metrinen EsaTume. Ajaa asiansa edelleen ihan hyvin ja on jopa osoittautunut melko kestäväksikin, kun ei oo yhtään tarvinnu hitsatakaan mistään. Onneks nämä meidän pellot ei ole kivisimmästä päästä, niin ei oo kivien keräämisenkään suhteen murheita, eli saa painaa vaan menemään. Tänä vuonna ei menny edes yhtään piikkiäkään poikki, joten hienosti meni tällä erää. Yleensä hajoo aina jotain...

Kuva

Kuva

Hytistäkin otin yhden kuvan, kun oli sopivan pitkää ja suoraa laistoa ajettavana.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Muutaman päivän sain menemään äestelyihin ja pistin vielä illalla kylvökoneen valmiiksi ja huomenna olis tarkotus lähteä laulattamaan 6600:sta.
Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja SpepperZZ » 06.02.2019 14:24

kivaa lukemista kahvin kanssa ruoka pausilla, Kahvi22 :)
SpepperZZ
 
Viestit: 19
Liittynyt: 30.12.2018 15:11

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja MaPa » 06.02.2019 15:00

Nätti mappi! Taitaa olla itte tekemä?
Nätti on blogikin kanssa :twisted:
Kuva
Kiitoksia lucosolille allarista!^^

Valatra miehen tiellä pittee
Mukana #MakeLsFinGreatAgain!

Ei oo T-Sarjalaista voittanutta!
MaPa
 
Viestit: 747
Liittynyt: 07.01.2018 19:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Setori1 » 06.02.2019 19:06

Fordia tuttuun tapaan :)
Setori1
 
Viestit: 68
Liittynyt: 22.04.2018 17:00
Paikkakunta: Muaninka

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja DB990 » 06.02.2019 21:39

Selkeää ja helppolukuista blogia, ehdottomasti seurantaan :)
Avatar
DB990
 
Viestit: 192
Liittynyt: 06.10.2016 15:40

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 09.02.2019 16:00

Kiitos kiitos.

Päivitys 2

Päiviä vaan taas kaikille. Kuten jo viime päivityksen perusteella voi päätellä, niin nyt on sitten siementen piilotusta vuorossa. Ihan kohtuu hyvin sujunut tähän saakka, Tumet on pelannu hyvin, mutta niin myös kylvötraktorit. Viime talven aikana tuolta yhden pellon laidalta yks lato päätti antaa periksi ja makaa kaatuneena edelleen tuolla pellon laidassa. No sinne oli sitte pellon puolelle eksynyt laudanpätkä, jossa oli naulat pystyssä ja miten sattuskaan, niin se sattus just 3000 HKL:län renkaaseen ja ilmathan siitä sitten pihalle meni. Onneks on sentään rengasliike tuolla kylillä, niin ei menny kun muutama tunti, niin päästiin taas jatkamaan. Toivottavasti paikka kestää, mut kai sen pitäis.. Muuten siis sujunu kaikki hyvin, mutta tommonen harmittava pikku kiusa sattus ja olihan se toisaalta oma vika.

Matin koneesta pistettiin vielä illalla säädöt kohdalleen ja olin siinä sitten hetken kattomassa.
Kuva

Kuva

Vaikka rupeskin jo ilta hämärtämään, niin kävin sitte vielä itsekin yhden pikkulohkon kylväsemässä.
Kuva

Kuva

Loppu ehtoosta kävin vielä Matinkin hommia vilkasemassa. Tämä pelto on kyllä niin jyrkässä rinteessä, että jos on vähänkin märempi syksy, niin on viissatasella pienoisia vaikeuksia päästä tuota rinnettä ylös.
Kuva

Kuva

Oli naapurin ukko joutunu taas vaihteeksi ulkoruokintaan ja oli sitte tullu meidän hallille viettämään yönsä. Voi tuotakin raukkaa. :D
Kuva

Ja seuraavana aamuna taas jatkamaan hommia. Oli koneet niin nätisti tuossa parkissa, että nappasin tämmösenkin kuvan siinä sitten.
Kuva

Väliin sattus pari sadepäivää, niin otettiin siinä sitte 7810:stä paripyörät pois, kun ei oo enää tarvetta mennä tuon kanssa pellolle.
Kuva

Saderintamat selätetty ja kohti uusia haasteita kylvöjen parissa. Näin nättiä ja kirkasta päivää ei ookkaan ollu pitkään aikaan.
Kuva

Kuva

Kuva

Vielä olis tosiaan muutama pellon rääpäle kylvämättä, ne olis tarkotus saada huomisen aikana kuntoon. Kävin muuten yks päivä naapurikylässä asioilla ja bongasin sieltä paikallisen koneliikkeen pihasta todella kiinnostavan vehkeen. Mun piti käydä tänään aamupäivällä sen kanssa koeajollakin, mutta oli akku menny tyhjäks. Yritettiin siinä sitten ladata sitä hiukan aikaa ja todettiin, että se totaallisesti kuollu. Ei kuitenkaan sattunu koneliikkeestä löytyvän yhtään uutta akkua, olivat kuulemma viimesen myyneet aamulla.. Sovittiin, että hommaavat uuden akun ja menen sitten tutkailemaan sitä lisää. Ulkonäöllisesti se ainakin näyttää olevan loistokunnossa, joten jossei mitään ihmeellisistä ilmaannu, niin hyvin suurella todennäköisyydellä se lähtee minun matkaan sieltä. Kyse on siis persveivari kaivinkoneesta, arvatkaapa vaan minkä merkkisestä. :D Hintaa on 15 tuhatta, eli ei nyt mitenkään kauheesti. Mutta se nähdään sitten. Parempi etukuormaajakone on ollu siitä saakka hakusessa, kun hommattiin tuo pyöröpaalain, sitä ennenhän tehtiin kaikki heinät pikkupaaliin. Meinaa kuitenkin nuo tuoreet rehupaalit painaa sen verran paljon, että 7810:pin perä meinaa käydän vähän turhan köykäseksi. Voishan sitä toki takapainoa käyttää, mutta ei sitä aina jaksa ottaa perään, kun tarttee kuitenkin paljon muutakin tehdä kyseisellä traktorilla.
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 10.02.2019 10:48

Päivitys 3

Terve taas! Viime päivitys jo olikin kylvöhommista, mutta jatketaan niiden parissa nyt tässä alkuun muutamalla kuvalla. Tämä meidän tilahan sijaitsee siis ihan rannikolla ja meillä on muutama pelto myös tuolla yhdellä saarella. Eihän siinä sinänsä oo mitään järkeä reissata ton lossin kanssa edestakasin näiden koneiden kanssa, mutta toisaalta se on ilmasta, joten miksipä ei.

Kuva

Sitten ollaankin jo rantauduttu ja päästy pellolle.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuli saaren pellot kylvettyä ja samalla saatiin sitten kylvöt tältä keväältä päätökseen. Lossikuski on tosiaan yks meidän tuttu, joten kävin ohjaamossa istuskelemassa ja turinoimassa matkan ajan.
Kuva

Kuten jo ennakoisinkin, niin päädyttiin tosiaan sitten ostamaan tämmönen kapistus, eli Ford 655, vm 88. Edellinen omistaja oli muutama vuosi sitten uusinut kaikkien sylintereiden tiivisteet ja puslittanut sekä etukuormaajan että takapuomin uudelleen, eli ei ole tällä hetkellä oikein mitään välyksiä. Uskon, että tässä on konetta vielä pitkäksi aikaa. Eikä tartte murehtia, jos konepellille tippuu vähän jotain, kun tuo nokka"pelti" on reilun sentin paksua rautaa, eli ei ihan heti mene ryttyyn. 8-)
Kuva

Ensimmäistä kertaa voidaan ajaa apulannat 7810:llä, kun ei tartte sen kanssa nostella suursäkkejä. Tässä vaiheessa kylvöistä on tosiaan kulunu aikaa kolmisen viikkoa ja heinämaille olis tarkotus levitellä hieman virikettä.
Kuva

Kuva

Oli itse asiassa heinät venähtäneet jo aika pitkiksikin, niin eiköhän tässä muutaman viikon sisällä päästä ihan rehuhommiinkin. Siihen saakka morjes.
Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 11.02.2019 19:05

Päivitys 4

Moro taas! Viime päivityksestä on mennyt vajaa kuukausi aikaa ja nyt on vuorossa ensimmäisen rehusadon teko tälle vuodelle. Kevät ja alkukesä on ollut oikeastaan aika otollisia tällä kertaa, eli lämpöä mutta toisaalta myös sadetta on riittänyt, ihanneolot siis melkeen ainakin. Niittokoneena on tosiaan tommonen Pöttingerin ihan perus 2,5 metrinen, joka ostettiin joitakin vuosia sitten uutena vanhan Ylön lautasniittokoneen tilalle, kun se alko olemaan hitusen liian epävarma toimintansa kannalta.

Aikasin aamulla alotin niittohommat, mutta koko päivähän niiden parissa lopulta kuitenkin meni. Kertaakaan en ajanu kiveen, joten terälappujen vaihtoonkaan ei tarvinnu kesken hommien ruveta.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aika hyvin poutaa pidelly ja päätettiin sitten yrittää tehdä muutamasta pellosta oikeen kuivaheinääkin, niin voi myydä vaikka eteenpäin, kun noita hevostilojakin on tässä lähellä ja ollaan ennenkin myyty kuivaheiniä niille. 4000 kaipasi ulkoilutusta, niin päätin sitten sen kanssa retuuttaa tuota Elhoa perässä. Ollaan me kyllä yleensäkin tuon kanssa jotain heinähommia tehty, mutta aina ei oo viittinyt, kun on ergonomisempiakin vaihtoehtoja. :D
Kuva

Kuva

En oikeen tiedä miten tässä nyt näin kävi, mutta paalaamisesta ei nyt tullut tällä erää yhtään kuvaa. Johtunee siitä, että Matti paalasi suurimman osan ja hän ei oo järin innokas ottamaan kuvia. Mutta eipä se mitään, jospa sitten toiselta rehusadolta sais muutaman kuvatuksen paalausyhdistelmästäkin.
Kuva

Kuva

Ja kuivaheiniä keräilemässä. Tuo pelto oli aivan tilan vieressä, niin en jaksanut edes mitään kuormaa alkaa tekemään, vaan kuskasin tuolla tavalla ne suoraan tilalle.
Kuva

Alexandra oli just tullut töistä ja oli postinhakureissulla, kun huomas Leylandin lähestyvän kunnon kuorma päällä ja oli sitten tälläsen komian kuvan napannut, kun Matti kaartaa pihalle.
Kuva

Kuva

Sain kuivaheinät kuskattua katon alle ja menin pellolle kattomaan, onkos säilörehupaaleja vielä paljon keräämättä. Eipä ollut, vaan kuorma oli just tulossa valmiiksi. Paalipihditkin oli antaunu siinä vaiheessa, kun oli pellolla neljä paalia jäljellä ja Matti oli päätynyt siihen, että nostetaan ne loput sitten piikeillä kyytiin. Kerkee muutaman paalin kuitenkin syöttää ihan hyvin, ennen kun ne menee pilalle.
Kuva

Jonkinmoinen kasa tuotiin näitä paaleja tosiaan suoraan tähän tilallekin, valtaosa jäi toki pellon laitaan odottelemaan.
Kuva

Pitihän sitä sitten lemmuille antaa maistiaista uusista paaleista. Ei tämmätti kesäaikaan yleensä tule pahemmin ruokittua lehmiä heinän kanssa ollenkaan, kun ovat laitumella koko ajan, mutta aina sillon tällön tulee kyllä ruokittua näinkin ja on ne aina tuntunut kelpaavan, vaikka laitumella olis tuorettakin tarjolla.
Kuva

Ensimmäisen asiakas onkin jo saapumassa.
Kuva

Otin nyt sitten vielä tämän päivityksen päätteeksi tämmösen kuvan vielä.
Kuva
Viimeksi muokannut Traktorimies_ päivämäärä 11.02.2019 19:13, muokattu yhteensä 2 kertaa
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja mod mies » 11.02.2019 19:07

Komiaa blogia! :)
Kuva
Asus Geforce GTX 1060 Dual OC 6 GB, Ryzen 5 1600, MSI A320M PRO-VD PLUS, 8GB RAM, 120 GB SSD, 1TB HDD
YT:https://www.youtube.com/channel/UCZtAW_Jmg1Oc_0Aa5wcjP-g
Avatar
mod mies
 
Viestit: 368
Liittynyt: 06.07.2013 19:08
Paikkakunta: Ylihärmä

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja MaPa » 11.02.2019 19:50

Komiaa on edelleen!
Ei taija nuo Foordit ja leukkukaan olla missään jaossa kun äsken googlailin. Nättejä vehkeitä sillä vaan.
Kuva
Kiitoksia lucosolille allarista!^^

Valatra miehen tiellä pittee
Mukana #MakeLsFinGreatAgain!

Ei oo T-Sarjalaista voittanutta!
MaPa
 
Viestit: 747
Liittynyt: 07.01.2018 19:48
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Saksan tila

ViestiKirjoittaja Traktorimies_ » 16.02.2019 19:09

Kiitos ja ei tosiaan oo missään jaossa, ainakaan toistaiseksi. Esittäkää toki myös jotain parannusehdotuksia, mikäli sellaisia tulee mieleen. ;)

Päivitys 5

Moro! Kesä alkaa olla takanapäin ja puinnit on tällä hetkellä ajankohtainen asia ainakin täällä etelä-Suomessa olevien tilojen kohdalla. Kesä oli tosiaan aivan järkyttävän kuiva ja lämmin ja sadot on sitte tietenkin sen mukaset, mutta eipä mahda mitään. Täytyy vaan toivoa, että edes heinäpelloista irtoais sen verran tavaraa, että riittää lemmuille evästä seuraavaks vuodeksi. Alkukesä oli ihan suht hyvä olosuhteiltaan, eli viljat on kyllä lähtenyt hyvin alkuun, mutta siemenet on jääny melko pikkuruisiksi. Koneet on kyllä pelannu hienosti ja meninpä hankkimaan taas yhden uuden tuttavuudenkin tässä kesken puintien.

Kuva

Kuva

Kaste tuli jo, joten mikäpä parempaa ilta tekemistä, kuin lähteä keräämään vastapaalatut olkipaalit pois säiden armoilta.
Kuva

Kuva

Krooninen rahapulahan vallitsee aina, mutta nyt oli sen verran kova kiirus saada rahaa tilille, että vietiin joitakin kuormia ohraa itse myyntiin. Kosteusprosentti oli puitaessa niin alhanen, ettei tarvinnu kuin oikeastaan vaan kierrättää nuo kuivurin kautta, ei paljoa tarvinnut siis kuivailla.
Kuva

Alko 500 tympimään pienehkön kokonsa takia ja alko se olemaan näille peltomäärille jo vähän alimitoitettukin, joten tämmönen vehje hommattiin. Tämä oli ollu viime syksystä saakka myynnissä ja nyt oli omistaja tiputtanut reippaasti hintaa, joten päätettiin hakea se sitten. Reilu 3000 tuntia puitu, mutta hyvin pidetty ja kolmen metrin leikkuuleveyskin alkaa olemaan ihan kohtalainen.
Kuva

Hyvin sujuu "uuden" puimurin kanssa. Hyttikin on jokseenkin mukavampi kuin viissatasen. Ei kuitenkaan raaskittu pistää pikkustakaan kokonaan pois, joten jätettiin se toiseks puimuriksi, kun ei näistä suomalaisista Valmetin moottorilla varustetuista kyhäelmistä koskaan tiedä.
Kuva

Kuva

Ja kuivurilla kippaamassa kolmatta 690:llä puitua rypsikuormaa.
Kuva

Ilta ja pimeys painaa taas päälle ja kävin paalaamassa viel toisen paalattavan pellon.
Kuva

Kuva
Kuva
Ford 7000, 72´ 90hv, 33km/h 2500Rpm
Mercedes Benz W203 C220 CDI, 00´
Avatar
Traktorimies_
 
Viestit: 3842
Liittynyt: 01.02.2012 16:33


Paluu Farmiblogi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa