Sampomaan Tila

Haluatko muidenkin tietävän mitä farmillasi tapahtuu? Aloita uusi aihe ja pidä muutkin jäsenet ajantasalla tilasi tapahtumista.

Sampomaan Tila

ViestiKirjoittaja lucosol » 10.03.2019 13:08

Taitaa viimeisestä viestistä olla täällä alueella 3v aikaa? Päätin tehdä oman tämmöisen vaihteeksi, vaikka saa nähdä kuinka monta sitten kiinnoistaa tämmöinen. Noh mennäänpä siihen oleelliseen.

Olen 37v maanviljeliä täältä Lohiluomasta, tila on perustettu 1850-luvulla ja tämä on ollut minun suvullani alusta asti. Peltoa on se 75h viljalla ja 100h rehulla. Tilalta löytyy myös maa- ja metsäurakointia. Myös yksi traktori on kesäisin yleensä turvesuolla.

Koneet:
Valtra 8550, 8000h, etukuormaajalla
Valmet 905 Turbo, 15 000h, jälkeen päin turbotettu.
Fiat 680, 9500h, etukuormaajalla.
Valtra N111, 4960h.

Puimuri:
Sampo 690 Turbo, 3500h, moottori remontoitu vuosi sitten.

Työkoneet:
Kverneland kultivaattori
Kire viljakärry
Pehtoori 110 viljakärry
Junkkari viljakärry
Jf silppuri
Kunh karhotin
Elho käärijä
Kverneland niittokone
Claas rollant paalain
Hardi hinattava kasvinsuojelu ruisku
Väderstard 4m kylvökone
Multiva äes
Lietekärry
Lantakärry
Ålo kauha
Ålo paalipiikit

Koneista ei ole juuri nyt kuvia, kun ovat ympäri maakuntaa töissä, päivityksissä näette sitten tarkemmin.


Pistetääs tää eka päivitys ihan aloitus viestiin, myöhemmät tulevat varmaan ihan kommentti osioon.

Päivitys 1:
Aloitetaan syystöillä, puinnit odottavat, kuin kuuta nousevaa, joten lähin heti aamusta huristelemaan 690 pellolle. Tällä kertaa pelto oli ihan tilan vieressä, joten toin lähes heti kärrytkin sinne.
Kuva
Tosiaan tällä kertaa oli ainoastaan 905 vapaana, joten toin sillä kärryt pellolle. Tuli siitäkin napattua kuva, kun oli siinä muutama minuutti aikaa.
Kuva
Tuli sitten vielä otettua yksi kuva sampostakin, onhan tuo aika pienehkö puimuri 75h puinneile, mutta kyllä sillä pärjää, kunhan vaan muistaa tehdä huollot ajallaan, asuu tossa naapurissakin yksi sampon merkkikorjaaja, jos jotain isompaa ongelmaa tulee.
Kuva
Tosiaan naapuri soitti vielä, että tarttis apua, kun oli jäänyt ojaan ruohonleikkurillaan kiinni, hänellä jo ikää sen verran, ettei raaskinut sitä käsin alkaa nostelemaan, vaikka olisihan se sieltä varmaan lähtenyt. Lähdin sitten ajamaan sinne, ei ollut oikein muita traktoreita vapaana kun 905 joten piti siitäkin irrottaa kärryt, tosiaan eihän tossa 905 ole 50kmh laatikkoa, mutta onneksi tällä kertaa oli sen verran lähellä, ettei tarvinnut ajaa montaakaan kilsaa.
Kuva
Oli se näemmä sen jotenkin tonne pusikkoon saanut, sanoi että oli mennyt liian lähelle penkasta ja liukutunut pusikkoon, en kyllä itsekkään meinannut aluksi sitä tuolta nähdä, mutta kun meni lähemmäs, niin kyllä siellä punaista pilkisti.
Kuva
Mentiin sitten vielä kahville läheiseen kahvilaan.
Kuva
Tämmönen päivitys, ehkä hieman lyhyt, mutta parempi tämäkin kun ei mitään, seuraavassa päivityksessä jatketaan puinteja ja karhotetaan oljet.
lucosol
 
Viestit: 384
Liittynyt: 28.06.2015 09:50

Paluu Farmiblogi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa