Vanhan Ajan Metsä- ja Maatalousnäyttely 13.-14.7.2019

Yleistä keskustelua urheilusta, vapaa-ajasta, ajoneuvoista aina polkupyörästä kuorma-autoon.

Vanhan Ajan Metsä- ja Maatalousnäyttely 13.-14.7.2019

ViestiKirjoittaja Mönkijämies » 11.07.2019 20:29

Pistetäämpä tännekkin ilmoitus.
Kuva
Kuva
16. kerran Vanhan Savotan Kämppä Kaupan pihapiirissä maamoottorit puksuttavat, haitarit soivat, traktoreita käynnistellään, perinnetyönäytökset vievät vanhan ajan tunnelmaan.

* Vanhoja traktoreita, maamoottoreita, moottorisahoja yms.
* Perinnetyönäytöksiä, päreenhöyläystä, luokinpainantaa, riukuaidantekoa, heinän käsinpaalausta, kehräystä, käsityöläisiä osastoineen...
* Valmet Marttojen osastolla tapahtuu taas monenmoista.
* Enso Kusetti soittelee eripuolilla tapahtuma-aluetta.
* Heini Sepän sirkuskoirat esiintyvät kumpanakin päivänä klo 13
* Lotta perinnettä, maistettavissa kahvinvastiketta.
* 1900-luvun alun traktorihistoriaa, Markku Lyhdyn harvinaisuuksista nähtävillä Mc Cormick - Deering sekä Cletrac.
* Lauantaina mahdollisuus päästä Ford T 26 touringin kyytiin (säävaraus).
* Kämppä Kaupasta perinnevaatteet sekä - jalkineet.
* Kämppäemänniltä evästä.

LIPUT 8€ ja 2€ (7-12v) Ohjelman muutokset mahdollisia. Alueen kaikissa myyntipisteissä käy vain käteinen. Lisätietoa tapahtumasta Jouko Vilkman 0405068536

Huom! Muutos ohjelmaan, Heini Sepän sirkuskoira esitys peruttu molemmilta päiviltä sairastapauksen vuoksi.

Jo 16. kerran Vanhan Savotan Kämppä Kaupan pihapiirissä haitarit soivat, traktoreita käynnistellään , maamoottorit jytisevät ja perinnetyönäytökset vievät vanhan ajan tunnelmaan. Koko viikonlopun ajan kentällä on nähtävillä erilaisia vanhoja traktoreita, jätkien ajopelejä, maamoottoreita, metsäkoneita, työvälineitä yms. Perinnetyönäytökset pyörivät pitkin päivää.

Pellolla tullaan näkemään erilaisia koneita ja eri aikakausien työtapoja ja –taitoja. Puintikalustokin odottelee jo syksyn tuloa. Pellon reunalle nousee viikonlopun mittaan riukuaitaa ja maamoottorit puksuttavat. Lauantaina on myös mahdollisuus lähteä piha-alueelta ajelulle Ilpo Niemen Ford T 26 touring auton kyydissä. Sunnuntaina Olli Lehto esittelee jätkien pyöriä ja kertoo savottakulttuurista. Nähtävillä on Markku Lyhdyn entisöimät harvinaiset amerikkalaiset Cletrac ja Deering traktorit lähes 100 vuoden takaa.


Luokinpainanta pisteellä luokit taipuvat ja pärehöylä höylää päreitä pitkin päivää, josta ne nakutellaan kattoon. Sunnuntaina on nähtävillä köydenpunontaa. Miehet niittävät viikatteella ja seivästävät heinää, ja jo kuivunutta heinää paalataan käsinpaalaimella isoiksi paaleiksi latoon. Enso Kusetti soittaa pitkin päivää eri kokoonpanoissa niin ladossa, maitolaiturilla, kuin sisällä kämpässä.


Lottamuseon Lottaperinneyhdistys ry tarjoaa maistiaisiksi kahvinvastiketta, jolla sotavuosina “kahvia” korvattiin. Kahvivastike itsessään on tehty rukiista, ohrasta ja sikurista. Kotiin viemisiksi voit myös ostaa Lotta Svärd aiheisia tuotteita, sekä saada lisätietoa Lottien toiminnasta ennen ja nykypäivänä.


Valmet Marttojen osastolla on mahdollisuus ihailla Valmet 20:sia ja tulla juttusille. Valmet Martat testailevat viikonlopun aikana erilaisia perinnetaitoja ja sitähän ei tiedä mistä heidät milloinkin löytää.

"Savottasheltti" eli shetlanninlammaskoira Waltsu ottaa
viikonlopun aikana mielellään vastaan rapsutuksia niin pienemmiltä kuin
isommiltakin koira faneilta, häntä heiluen.

Rautajärven kylä esittelee myynnissä olevia tontteja ja asuntoja, jotta sinäkin voisit muuttaa Rautajärvelle pesänrakentajan unelmapaikkaan. Esittelyssä on niin kyläkoulu, yritykset, maatilat kuin luonto ja tapahtumat Tervetuloa tutustumaan ja kyselemään. Kotiinviemisiksi on mahdollisuus ostaa myös Suksian Paulan leipomaa herkullista ruisleipää.
Kämpältä löytyy käsityöläisiä esittelemässä erilaisia taitojaan esim rukilla kehräystä ja myymässä tuotteitaan mm pärekoppia, vihtoja, tuohitöitä, villalankaa. Vanhan Savotan Kämppäkaupassa on myynnissä lisäksi perinneasuja ja -saappaita sekä nähtävillä savottaesineistöä. Niin laavusta kuin kämpän puolelta löytyy emänniltä evästä niin pienempään kuin
suurempaan nälkään. Kaikissa savotan myyntipisteissä käy vain käteinen!

Tapahtuman järjestää Hartsuherra Jouko Vilkman, jolta voi kysellä lisää tietoa mm. ohjelmasta, järjestelyistä yms. 040-5068536 Näytöksissä on säävarauksia ja muutokset mahdollisia. Lisäykset kalustoon ym. muutokset ovat mahdollisia. Lisätietoa myös http://www.vanhasavotta.yrittaa.fi


Tapahtuma on yleisölle maksullinen, liput aikuiset 8€, lapset (7-12v) 2€ Muistathan varata käteistä mukaan, sillä kaikissa myyntipisteissä käy vain käteinen!

Vanha Savotta Kämppäkauppa
Pimiäntie 1
36910 Rautajärvi
Mönkijämies
 
Viestit: 1606
Liittynyt: 26.11.2015 18:43
Paikkakunta: Pälkäne

Paluu Urheilu, vapaa-aika ja ajoneuvot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa