Tractor Pulling veti paikalle 3000 fania Tyrnävällä

1
Tietojemme mukaan paikalla oli reilu 3000 fania Tyrnävän traktorivedon SM-osakilpailussa lauantaina nauttimassa auringosta, paukkeesta, savusta ja jyrinästä.

Tractor Pulling -kisoja on järjestetty Tyrnävällä vuodesta 1988 alkaen.

Savipohjainen rata yllätti kevyemmän luokan kilpailijat ja vedot jäivät lyhyiksi.

Raskaimpien luokkien kilpailijoita radan pehmeys ei haitannut.

Vetokilpailuissa kilpaillaan kussakin luokassa siis siitä, mikä ajoneuvo vetää jarruvaunua pisimmän matkan. Vedon pituus mitataan lähtöviivasta jarruvaunun etummaiseen pisteeseen. Kilpailussa menetellään yleensä seuraavasti: luokan kilpailijat vetävät arvotussa järjestyksessä samalla vaunun asetuksella ensimmäisen vetokierroksen. Koska traktoreissa saattaa esiintyä teknisiä ongelmia, halukkaille sallitaan normaalisti toinen vetokierros samalla vaunun asetuksella.

Luokan paremmuusjärjestys voi ratketa jo ensimmäisten vetokierrosten aikana. Tavallisesti kuitenkin useampi kuin yksi traktori vetää ensimmäisellä tai toisella vedollaan ns. Full Pullin, eli täyden vedon, ts. vetää jarruvaunua vähintään 100 metriä. Full Pullin vetäneet kilpailujat menevät finaaliin eli pull-offiin, joka ajetaan raskaamalla vaunun asetuksella. Pull-offissa pisimmälle vetänyt on luokan voittaja.

Ennen kuin traktorin sallitaan kilpailla, sen on täytettävä koko joukko erilaisia turvallisuusmääräyksiä. Nämä koskevat erityisesti moottorin ja voimansiirron suojausta ja hätäpysäytysjärjestelmää

Olitko paikalla? Kerro mielipiteesi tapahtumasta osallistumalla keskusteluun.

Lue lisää tapahtumasta kotisivulta:

Tractorpulling.fi

 

Jaa tai suosittele.

Tietoa kirjoittajasta

Admin

Ylläpitäjä. 19-vuotias mies. Olen kiinnostunut tekniikasta ja teknologiasta mutta myös ajoneuvoista kuten traktoreista ja autoista. Harrastan tietotekniikkaa, moottoriurheilua ja valokuvaamista.

  • Timo

    Hyvä sää ja mukavaa oli! Ens kerralla uudestaan